2012. július 15., vasárnap

Az imádott levendulák...Történt, hogy egy nagyon kedves és szimpatikus fiatal pár megkeresett, hogy készítsem el a számukra a menyasszonyi tortát.
A pár hölgy tagja rendszeres olvasóm és talán mondhatom rajongóm is és éppen ezért nagyon boldogan készítettem el nekik a tortát.
A beszélgetés alkalmával megláttam bennük , mi is az amire nekik szükségük van.
Egyszerű és visszafogott tortáról álmodtak, ami provance-i hangulatot árasztana.
Voltak olyan kedvesek és meg is hívtak az esküvőre(amire sajnos bokros teendőim miatt nem tudtam elmenni) és a meghívó amit kaptam mindennek alapját képezte.
A levendula volt az ami végigkísérte az esküvő hangulatát...mind színben mind hangulatban.
A torta sem lehetett másként ....
A torta burkolata ekrü volt...gondolkoztam, hogy legyen -e lila, de elvetettem, mert szerintem túlzó lett volna!
A szinteket a meghívón is szereplő csipkével zártam és az alsó szinten kapott egy kis szalagot is masnival, ami igazán elegánssá varázsolta a tortát.
A levendulákat kis csokorban és szólóban helyeztem el.
A középső tortára szerettem volna valami kis egyedibb motívumot tenni és a neten keresgélve találtam rá egy falfestésre amin provance-i motívumok voltak. Ezeket vittem fel nem túlzóan a tortára. A kis hulló szirmokkal amiket a tortára szórtam került pont az íre :)A torta hangulata varázslatos lett a számomra és a meghívóval egymás mellé téve remek összhangot mutatott. Mint a testvérek ...kéz a kézben egymás mellett..ezt az érzést mutatta nekem :)

Nagyon köszönöm a lehetőséget nektek és kívánom, hogy legyetek nagyon boldogok !

5 megjegyzés:

 1. Ennek a tortának a látványa szíven simogatott!
  Köszönet érte!

  VálaszTörlés
 2. Csodaszép! A legjobb döntés volt, hogy ekrü lett az alap, mert így olyan elegáns lett, kiemeli a lila virágokat, valamint a fehér díszítést. Nekem nagyon bejön, hogy más, mint a többi, kitűnik a "tömegből", de mégis olyan kis visszafogott. A középső emelet a kedvencem, bár a kis vékony szalag is versenyben volt a címért. Tudod, szalagmániás vagyok :)

  VálaszTörlés
 3. Csodálatos a torta,a levendula nekem is a kedvenceim közzé tartozik.Szép elegáns egyben visszafogott is.
  Ez lett a kedvenc tortám.

  VálaszTörlés
 4. Nagyon tetszik a meghívós fotó! A csipke az alján és a festés..nekem meg az a gyengém. :-) Na meg a virágcseppek, meg a karamell szalagok, meg a... :-))))

  VálaszTörlés
 5. akárhány tortát megnézek mindig azt mondom,hogy na ez a kedvenc, de mindig hozol egy újat :)

  VálaszTörlés