2012. július 14., szombat

Az első szülinapom......

Kedveseim ez is elérkezett!

Egy éves lettem, vagyis nem én, hanem a blog. Amikor annak idején elkezdtem írogatni és tervezgetni nem is gondoltam volna, hogy valaha is eljutok erre a szintre ahová most!
Régóta szerettem volna egy kicsit megnyílni a világ felé de mégis a színfalak mögött maradva figyelni az emberek véleményét és az ingereket amiket kiváltok belőlük.
Az igazság az, hogy az írást már július harmadikán megkezdtem. Szerettem volna, ha a nyitás napján már van mit nézegetni és olvasni, ezért írtam öt bejegyzést amik az alapokat képezték .
Általános dolgokról volt szó, stílusokról és marcipánról, karamellről.
Amikor elkezdtem nem is gondoltam volna, hogy az ismerőseim és a barátaim mellett más is fogja nézni a blogot.
Aztán persze mindez nem úgy lett ahogyan gondoltam...szerencsére.
Elkezdtem írogatni az élményeimről és érzésekről amik értek, gondolatokat közöltem és igyekeztem egy kicsit formálni a közízlést, mert szerintem sajnos a mai cukrászat kis-hazánkban nagyon elmaradott és korlátolt, de szerencsére vannak kivételek és úttörők akik nagyon magas színvonalat diktálnak...
"Eszem-vesztett", hogy mennyi tehetséges háziasszony van és hobbi cukrász, aki otthon a család és a barátok örömére sütöget, és nemcsak sütöget....művészi színvonalon készít tortákat és ezzel engem teljesen lenyűgöz.

Valahol itt kezdődött minden...ezt a virág volt a blog arca egy jó darabig, azóta is imádom!


Aztán később ahogyan teltek a hetek és hónapok lassan szépen elkezdték a blogot többen is nézni.
Szereztem barátokat és rajongókat. Lettek irigyeim és támogatóim. Szépen lassan kezdtem arra eszmélni, hogy a rajongók száma elérte az ezret..
Mit ezret, mára már több mint 3500 rajongója lett a blognak , több mint 227000 oldalmegjelenítéssel tüntettetek ki és ami ennél is fontosabb, az aktív felhasználók 1500  között vannak, ami azért is nagy szó, mert nem csak dobott egy lájkot és ennyi, hanem rendszeresen látogatja a fb-os oldalt és nézi, megosztja a bejegyzéseimet és képeimet.
A facebook , hát igen ez is egy érdekes dolog lett, mert a blog szinte elkezdett külön életet élni általa .
A lehetőséget, mármint, hogy a blognak csináljak egy külön oldalt Homoktorta Gabinak  (róla és Eszterről még írok )köszönhetem. Ő mondta, hogy válasszam szét a privát szférámat és a blogot és így nem keveredik a kettő....
Ezúton is köszönöm neki, mert igaza volt....

Aki ismer az tudja, hogy a fekete a mániám...ez volt az első torta amire azt mondta ....Hát Józsi ez most tényleg jó lett ! :)

Voltak nagy és felemelő pillanatok amik a blog életét befolyásolták. Ilyen volt az amikor Müller Péternek készítettem tortát és ezt az Ő oldalán meg is osztották. Emlékszem mint egy kisgyerek ott ültem a gép előtt és néztem mennyien lájkolják és olvassák a bejegyzésemet. Ha jól emlékszem akkor egy este alatt 3600-an olvasták a bejegyzést... Igen ezek azok a pillanatok amiért érdemes élni és csinálni, mert nem mindennapi, hogy egy ilyen kvalitású írónak készít az ember tortát és ezt még meg is osztják...ez nagyon jó volt :)

Ő lenne az, de szerintem nem sokan vagytok aki nem látta volna, mert az év bejegyzése volt ez nálam. A leglátogatottabb poszt a marcipánfigura készítése kezdőknek cíművel .

Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy ismételten elkezdett a nézelődők száma növekedni....Gabi szólt is nekem, hogy Limara megosztotta a blogomat az Ő oldalán és én nem is tudtam hová legyek örömömben. Nagyon nagy tisztelője vagyok a blogjának és a munkájának, hihetetlen mekkora elszántsággal és kitartással készíti a finomságait és az az igényesség és emberi kisugárzás amivel Ő bír nagyon szimpatikus és szerethető....


Limara kedvence volt ez a torta ezért ezt osztottam meg. Sajnos közös képem még nincs vele, de ami késik nem múlik :)


Aztán jött  Mautner Zsófi ....és teljesen levett a lábamról:)
A tortabűvölő királyfi cikkében amit rólam írt egy teljesen másik világot nyitott meg bennem. A blogjának a : Chili és Vaniliának nagy rajongója voltam és amit Ő elért az mindenkinek aki blogírásra adja a fejét példaértékű lehet. Amikor megkeresett, hogy készítene velem egy interjút oda-vissza voltam a boldogságtól. Akarom akarom akarom ...kattogott a fejemben és nagyon jó volt. Ami közben beszélgettünk elvarázsolt teljesen az az elhivatottság és báj ami benne rejlik. Aztán lehetőségem nyílt, hogy elkészítsem neki a 10000. like tortát, ezt már biztosan mind láttátok, de én nem tudok a mai napig sem betelni az összhanggal amit a kép sugall...

A mai napig imádom ezt a képet, mert ha ránézek az összhang utánozhatatlan. Remélem Zsófi nem haragszol amiért megosztottam itt ? :)

Semmiképp nem akarom a felsorolásomból kihagyni Makány Mártát, aki mondhatom talán nagyon nagy segítőm és múzsám volt már több alkalommal és aki nagyon sokat segítette nekem már az elmúlt években, hogy az lehessek aki vagyok. Hogy ki is vagyok azt még nem igazán tudom pontosan, de szeretem amit csinálok és még ha néha túl sok is az egész mégis imádom és szeretem, nem tudnék élni a szakmám nélkül azt érzem....


Drága Márta ...nekem te vagy az elmúlt évek egyik nagy ajándéka, köszönöm a barátságodat !

Gabi( homoktorta) és Eszter ( recepteszter) blogger barátnőim  róluk semmi pénzért nem akarok megfeledkezni, mert a legtöbbet nekik köszönhetem. A rajongás, a barátság és a szakmai alázat ezek mind Ők nekem egyben. Ahogyan a munkáimat és engem tisztelnek és mindezt nem úgy, hogy közben az ember elgondolkozik mi is az érdekük mindebből.  Rajongásuk első találkozásunk alkalmával öltött testet amikor januárban végre személyesen is tudtunk találkozni a győri Esküvő Kiállításon. Szegedről egészen Győrig jöttek, hogy lássanak engem és a tortáimat, ezt még most sem tudom miért érdemeltem meg?
Azóta már voltak közös kis élményeink, pl: amikor nem is oly rég megleptek egy álca tortarendeléssel......
A lányok szakmai fejlődése is szemrevaló, mert hobbicukrászként olyan fejlődésen mentek át, hogy néha csak kapkodom a fejem, hogy már megint mit csináltatok lányok :)
Nagyon hálás vagyok nekik és nekem mindig ti lesztek az első számúak :)

A triumvirátus :)  A Győri Esküvő Kiállításon találkoztunk először ...míg élek nem felejtem el az tuti :)

Orsi is itt van még a tortabirodalomból, aki az első blogtortámat készítette nekem!
Tokajból érkező tortám tele volt a személyiségjegyeimmel amit Orsi látott bennem.
Természetesen fekete egy kis zölddel megbolondítva és különleges letisztult dekoráció.....
Nagyon örülök neki, hogy megismertem, mert olyan tiszta és őszinte emberek Ő és családja, hogy bármit elmondanék neki, mert tudom, hogy az őszintét mondaná és nem azt tanácsolná amit hallani akarok....

Az én első blogos tortám...köszönöm Orsinak annyira nagy örömet okoztál vele nekem, hogy te azt nem is gondolnád !


A blogos világból még van egy valaki aki közel áll hozzám és Ő nem más mint Kricky.
Szeretem a karakán , szókimondó stílusát és amit a festékkel csinál az nagyon jó.
A figuratortái és a festményei felülmúlhatatlanok. Egy igazi sokoldalú cukrász akinek nagy rajongótábora van, talán nem véletlen.A Matias Cukrászdát sem felejtem ki a történetből, mert ez az a hely ami alapját képezi a blognak és lehetőséget ad a kibontakozásra. A kollégáimat is szeretném megemlíteni, mert a torták alapját nekik köszönhetem.


Jó kis csapat vagyunk mi amit az elmúlt évek már több soron bebizonyítottak .....

 A kis csapat ...azóta már kicsit kibővültünk, de közös kép nem készült sajnos :)
Egészen a tegnapi napig, de a blogszülinapos képeket egy másik bejegyzésben szeretném megosztani veletek.


Azért nem szeretném kihagyni a két fő kollégámat  sem Attilát és Gábort akik a legnagyobb segítségek a világon nekem és sokszor elgondolkozom, hogy mi is lenne velem nélkülük :)


Na ennek a képnek biztosan nagyon fognak örülni a fiúk ( bocs de csak ezt találtam..ez is egy ok a közös fotóra :)

Az egy év alatt számtalan olyan dolgot tudtam megtapasztalni, amit soha máskor. Egy teljesen új világ és tényleg új világ nyílt meg előttem, mert ez a virtuális ismertség teljesen más mint egy személyes kapcsolat. Az olvasók mind úgy érzik, hogy ismernek és ez részben igaz is, mert magamat adom minden posztomban, de személyesen látva mindjárt más az egész. A hirtelen jött ismertséggel egy-egy találkozás alkalmával nem is igen tudok mit kezdeni.Szokni kell ezt az tény és idővel talán menni is fog, de ez azért még tényleg nagyon furcsa nekem, mikor emberek közös fényképet akarnak velem, na ezzel végképp nem térek magamhoz....Sokat gondolkoztam mi is lenne a jó módja annak, hogy megtartsam a szülinapot valahogyan.
Felmerült egy kis találkozó képe is bennem, de ez azon felül, hogy túlzó lenne idő és szervezés híján elvetélt ötletnek bizonyult.
Aztán beszélgettem a barátokkal és kikértem sokak véleményét, aztán Orsi megmondta a tutit :)
Mivel a nagy létszámú tömeggel nem tudnék mit kezdeni azt javasolta, hogy lehetne egy kicsi, talán tíz főből álló kisorsolt vendégsereg akivel egy kellemes és kötetlen délutánt tudnék eltölteni. Lehetne egy kis közös karamellezés és élmény-eszmecsere .
Így mindenki jobban érezhetné magát és nem lenne egy nagy felhajtás szaga az egésznek :)
Nem akkora dolog ez másoknak mint nekem, de szeretnék valami kis apróságot akkor is !
Az időpont képlékeny, mert sok a munka, de az biztos, hogy szeptember második fele előtt nem lesz rá időm....
Egy kissé megkésett buli lesz ez ahol a "szerencsés" kisorsolt láthatná mit hogyan készítek .


Annyi minden történt az elmúlt egy évben, hogy egyetlen bejegyzés kevés mindahhoz, hogy összefoglaljam nektek. A családi biztos háttér nélkül mindez nem is menne, mert kell egy hely ahol az ember kicsit regenerálódhat és új töltést kap a folytatáshoz. Szeretteim támogatása nélkülözhetetlen ehhez a teljes embert kívánó hivatáshoz.
 Az írás közben végignézegettem a képeket válogatva, hogy melyik legyen az amit feltöltsek. Annyi élmény és érzés futott végig rajtam, hogy teljesen a hatása alá kerített ....
Nem akarok túl szentimentálisnak tűnni, de minden túlzás nélkül nagy dolog ez nekem!
Írhatnék még a sok menyasszonyi tortáról amivel fiatal párok  első napjának részesévé váltam, a családokról akik ünnepének, születésnapjának, keresztelőjének vagy csak egy kellemes családi összejövetelének láthatatlan vendége voltam. Belepillantani mások életébe nagy felelősség !
Érzéseket és emlékeket osztanak meg velem vendégeim. Tiszteletben tartani mások kívánságát és úgy elkészíteni egy tortát, hogy az testet öltve épp olyan legyen ahogyan azt megálmodták.... kihívás!
Készült torta mások blogjának szülinapjára is, az enyémre viszont nem.
Elcsépeltnek és szánalmasnak találtam volna, ha készítek magamnak egy tortát és fotón megosztom veletek. Ehelyett kiváló alkalom lesz a kis csapattal egy közös tortát elkészíteni szeptemberben és ez igazi emlék marad majd az apropóra.Ezzel most megköszönöm mindenkinek az egész éves figyelmét amivel kitüntetett és csak reménykedhetek benne, hogy ez még fokozható..
Rajtam nem múlik és tudom rajtatok sem, mert elhalmoztok engem jobbnál jobb kérésekkel és megrendelésekkel.
Remélem tényleg nem volt nagyon unalmas és hosszú ez a bejegyzés, bevallom egy hétig írtam mire befejeztem :)

A szeptemberi időpont még képlékeny, de ha kiderül melyik hétvégén lesz akkor kiírom egy bejegyzésben és lehet jelentkezni majd, persze csak ha szeretnétek ti is ?


                    BOLDOG 1. SZÜLINAPOT TORTA ÉS KARAMELL BLOG!!!

21 megjegyzés:

 1. Akkor ahogy már pár bejegyzés óta én leszek az első kommentelő :)

  Nem is tudom mit írjak... Annyira meglepődtem mikor láttam a közös képünket. Köszönöm, hogy megemlítettél minket is. Annak pedig még jobban, hogy mindig megmondhatom mit gondolok, adhatom teljesen önmagamat.

  Tudod mit gondolok a munkáidról és Rólad is, nem fogom most leírni, mert lehet hosszabb lenne, mint a bejegyzésed. :)

  Köszönök neked mindent és várom a sok-sok csodás alkotást!

  Majd gondoljatok rám a szülinapi bulin :)

  VálaszTörlés
 2. Na igen, sikerült most is önmagamat adnom, mert képtelen voltam értelmes mondatokat írni, de hát ez van :)

  VálaszTörlés
 3. Boldog 1 születésnapot! :-) Kapsz is magadtól egy szép tortát mester? :D
  Sok-sok ilyen és még jobb évet, évtizedet kívánok!
  kanga

  VálaszTörlés
 4. Kedves Józsi!

  Isten éltessen sokáig!:)
  Nagyon örülök, hogy létrehoztad ezt a blogot. Mert imádom nézni a tortáid és olvasni az írásaid. Jó látni, hogy ennyire elhivatott és lelkes vagy a szakmád iránt.
  Kár,hogy személyesen még nem találkoztunk:(
  De úgy néz ki, hogy augusztusban megyek Budapestre és lehet kiugrok Győrbe(csak miattad, mert már annyira kíváncsi vagyok)Remélem találkozunk.

  Szívesen részt vennék a szülinapi bulidon:)

  További sok sikert, egészséget és boldogságot kívánok Neked és családodnak!

  Remélem még rengeteg tortádat és bejegyzésedet olvashatom :)

  VálaszTörlés
 5. hah.nemis.tudok.mitmodja.oj.csodálatossa.atortáid.asütieid.gratulálni.szeretnék..sikerekben.legyen.reszed.puszika.bicziné.marika.voltam.

  VálaszTörlés
 6. Nagyon édes szülinapot neked, mindig megörvendeztetsz a gyönyörű tortáiddal.
  Egy épp ma szülinapos :)

  VálaszTörlés
 7. Boldog szülinapot Torta és Karamell Blog, no meg a Mesternek is :)
  Mivel mindenkinek ezzel (http://www.youtube.com/watch?v=0yla2C7_NNg) kívánok boldogságost, így Neked is. És már várom, hogy hol lehet nevezni a VIP 10-be. Remek ötlet, tényleg!

  VálaszTörlés
 8. Boldog Boldog szülinapot! Nagyon szép bejegyzés...egyáltalán nem unalmas...sőt nagyon sokan vagyunk akik szivesen olvassuk a blogodat. Bár személyesen nem ismerhetünk mégis olyan mintha ismernénk téged. Minden bejegyzésben egy kicsit többet tudunk meg és csak ámulok és bámulok a sok szép csodás alkotáson. Nagyon szép amit elkezdtél és ezt ne hagyd abba sose. Nagy örömmel olvasom minden bejegyzésed és egy egy torta után...van úgy hogy szinte alig találok szavakat. Mindig csak ismétlem magam, hogy újra egy csodálatos ..tökéletes alkotás. Nagy rajongója vagyok az alkotásaidnak. Sose hagyd abba amit csinálsz! :)
  Üdvözlettel: Anikó

  VálaszTörlés
 9. Eddig még sosem kommenteltem a blogodban, de rendszeresen nézem, ámulok az alkotásaidon. Sok szeretettel gratulálok az első blogszülinapodhoz! És remélem, egy nagyon különleges alkalommal nekem is lesz majd Józsi-tortám :)

  VálaszTörlés
 10. Nagyon boldog első blogszületésnapot kívánok!!!!
  Vártam már a bejegyzésedet, hiszen annyira készültél már rá! Ahogy olvasom, hát most újraéltem az első blogos évedet. Nem is tudok mit mondani, hát az első blogbejegyzéstől kezdve csodálom a munkáidat, később hatalmas megtiszteltetésnek éreztem, hogy megismerhettelek TÉGED, nekem akkora szó volt, hogy élőben láthattam a tortáidat is, egytől-egyig remekművek!
  ...na és persze nem csak kívül, hihetetlen érzékkel alkotod az ízeket! Egyszerűen lenyűgöz az az igényesség és szakmai alázat, amivel dolgozol! És ezzel hatalmas példakép vagy nekem emberileg.
  A bejegyzést olvasva végigéltem az elmúlt évet és jó látni, milyen lépésekkel haladtál még tovább és mik azok, amik legmeghatározóbbak voltak számodra.
  Még egyszer, nekem a megtiszteltetés, hogy egy picit ismerhetlek, hogy itt lehetek én is az olvasók között és csodálhatom a tortaremekeidet, a kitartásodat, az ízlésedet - és mindemögött a kitartó és hihetetlen kemény munkádat, maximalizmusodat és jóízlésedet!
  Gratulálok és kívánom, hogy napról-napra találjanak meg az élet csodái, amiket annyira megérdemelsz!
  ...na, most még el is érzékenyülök! De nagy kincs és ajándék nekem a lényed és a barátságod! Köszönöm!!!

  VálaszTörlés
 11. Sok szeretettel gratulálok az első blogszülinapodhoz! Én csak ritkán kommentelek, de minden bejegyzésedet olvasom már hónapok óta. Csodálom a munkád, azokat a tortákat, amik a kezed közül kikerülnek. Mind egyedi, nagyon kreatív és nagyon igényes munka.
  kívánok még nagyon sok örömet a munkádban is és az életben is.

  VálaszTörlés
 12. Kedves Józsi!

  Isten éltessen sokáig Téged és a blogodat is!:) Én sem nagyon szoktam kommentelni(bár a nyeremény tortádnál nem bírtam ki, persze a többi is gyönyörűséges). De ez jó alkalom, hogy megköszönjem Neked azt az örömöt, amit a tortáid képeivel szerzel.
  Köszi: Zsuzsa

  VálaszTörlés
 13. Az már biztos, hogy maradandó minden amit alkotsz, minden tortád maga a stílus, és minden tortád egyben a te stílusod! :) Boldog Blogszülinapot! :)

  VálaszTörlés
 14. Még 100x ennyi blog szülinapot és továbbra is ilyen lelkesedést és rajongást kívánok neked a munkád iránt! :)

  VálaszTörlés
 15. Az előttem szólókhoz csatlakozva kívánok nagyon boldog blog születésnapot és azt, hogy még nagyon sok ehhez hasonló évfordulós bejegyzést kelljen megírnod. Nem utolsó sorban pedig kihívásokat jelentő (ha még létezik ilyen?!) tortákat kívánok Neked, amelyeken keresztül megmutathatod egyéniségedet, stílusodat és végtelen kreativitásodat.

  VálaszTörlés
 16. Kedves Józsi!

  További kitartást és erőt a munkádhoz és a blogoláshoz. Tudjuk nem könnyű feladat hétről-hétre egyedit és finomat alkotni, de benned megvan az a szakmai alázat és elszántság ami ehhez szükséges.

  Emlékszem mikor egyszer Te húztál ki az "alkotói" válságból kedves szavaiddal, azóta is csodálója vagyok műveidnek.....igaz mostanában csak csendben (ezért elnézésedet is kérem).

  További sok-sok sikeres évet közöttünk, és maradj meg annak a szerény -kedves fiúnak akit megismertünk Benned. Ezt kívánom tiszta szívből.

  VálaszTörlés
 17. Szeretném mindenkinek megköszönni a kedves hozzászólásokat és a jókívánságokat!
  Örülök, hogy velem örültetek és részévé váltatok a blog életének.
  Igyekszem majd továbbra is olyan tortákat megosztani veletek, amiket élvezettel nézhettek...

  MILLIÓ PUSZI MINDENKINEK :)

  VálaszTörlés
 18. Kedves Józsi!
  Nagyon sok szeretettel gratulálok első blogszülinapodhoz és még nagyon sok szép és termékeny éveket kívánok.
  Csodálatos dolgokat készítesz, de ezt úgy is tudod, sokszor írtam már.
  Azt tetszik a munkáidban, hogy a szívedet is beleteszed, egy -egy remekműben.
  További szép alkotásokat, sikereket kívánok:-))

  VálaszTörlés
 19. Nem is tudom már lassan én sem szavakkal kifejezni. A lényeg igazából az, hogy itt is nagyon boldog blogszülinapot kívánok Neked!
  Nagyon-nagyon jó volt követni a készülődésed a szülinapra, olvasni, majd a meglepi bulis beszámolódat hallgatni. :-)
  Nagyon jó érzéssel és megtiszteltetéssel tölt el (bármit is mondasz), hogy mi is ott szerepelhetünk Gabival a posztban. Nagyon köszönöm a barátságodat, a bizalmadat és nagyon örülök, hogy megismerhettelek. Olyan jó volt nekünk is Gabival nosztalgiázni az elmúlt 1 éveden, a blogon, a munkásságodon, a csodálatos tortákon és a találkozásokon. Mind-mind felejthetetlen élmény volt és alig várjuk a következő találkozót!
  Addig is kívánom, hogy töltődj fel ezekből a szép kis napokból és örvendeztess meg minket a remekműveidről készült, meglepi fényképeződdel készült fotókkal! ;-)

  VálaszTörlés
 20. Új olvasód vagyok, de ezentúl rendszeres :) Nagyon sok boldog születésnapot kívánok még!!!

  VálaszTörlés