2012. március 12., hétfő

IKERPÁRNAK KÉSZÍTETT TORTÁM
 Ismét egy olvasónak készített tortát mutatok nektek , amelyet egy ikerpár kapott...
Elcsépeltnek gondolom az egymásba fonódó tortákat és társaikat, ezért úgy gondoltam, hogy nem lesz ilyen, inkább egy nagy közös torta, amin mind a ketten így vagy úgy megjelennek ...
A két hölgyről az egyetlen jellemző az volt amit kaptam, hogy gyermekkorukban balerinák voltak, és hogy a kedvenc színük a zöld és a kék.
A balerinákat, nem említeném, mert nem vagyok erős a női alakok megformálásában, éppen ezért a kék-zöld kombinációban próbáltam erősíteni:)
A burkolat színe nagyon pasztell éppen csak zöldre emlékeztető árnyalatot kapott.
A páva színekre asszociáltam ahogy készült a tortára a dekoráció, ebben a hangulatban készítettem el ezeket a virágokat is, amik ismét egy új formátumot öltöttek. A virágok köré karamell szalagokat tekertem, ezzel ellensúlyozva a légiesnek nem mondható táncoslánykáimat ... :D
A torták alján is ezt a vonalat vittem tovább és ezzel lett kész a torta.
 Remélem a célját elérte a munkám és az ikerpár tetszését elnyerte a végeredmény....


5 megjegyzés:

 1. Nagyon szép, még a kislányok is ;)

  VálaszTörlés
 2. Józsi!
  Nagyon szépet alkottál, nagyon édesek a kislányok és valóban nem a megszokott "iker" torta, de pont ez tetszik benne:-))
  A virágok csodaszépek!

  VálaszTörlés
 3. Kedves Józsi.
  Nagyon köszönöm a gyönyörű tortát, hatalmas sikere volt a lányoknál és az egész szülinapi társaság körében. Nem csak a forma és a színek, de az ízek is tökéletesek voltak :-))
  Még egyszer nagyon köszönöm a csodás művet. Sok sikert a jövőben is :-))
  Judit

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Deever !

   Nagyon örülök, hogy sikere lett a tortáknak....és külön boldogság nekem, hogy nem csak a külcsín , hanem a töltet is ízlett mindenkinek :)
   A " balerinákért meg elnézésedet kérem, de nagyon nem ment a virágok után a marcipánozás, mert a virágok formavilága és színe teljesen magával ragadott engem és nem tudtam koncentrálni a " lányokra :) "
   De ha legközelebb is felkeresel , akkor tuti befutó lesz minden ....ígérem :)

   Törlés
 4. A lányom szerint tökéletes Csingilinges torta :)
  Nagyon szép fénye van a virágoknak és meglepően jól mutat együtt a két szín! Ezek a málna szerű közepek a kedvenceim rajta!

  VálaszTörlés