2014. augusztus 15., péntek

Az év esküvője ! Csézy és László esküvői tortájának története ...
Még hetekkel ezelőtt kaptam a lehetőséget, hogy én készíthetem el az Év esküvőjének ígérkező eseményre,  Csézy és László házasságkötésére az esküvői tortát.
Nagy izgalommal tervezgettem és készülődtem a napra ami rendhagyó módon szerda esti esküvőt jelentett, mert a pár számára augusztus 13-a egy fontos dátumot jelzett.
Az Andrássy úton találkoztam az esküvőt megelőzendően egy beszélgetéssel egybekötött egyeztetésre a párral, ahol minden fontos részletet megbeszéltünk és leegyeztettünk, és az ízeket kiválasztottuk.
A tortát illetően igazi klasszikus vonalvezetésű tortát gondoltunk, amely a mályva árnyalatait rejti magán, hófehér burkolattal és mélyzöld levelekkel...
Az ízeket illetően a karamell, csokoládé, dió , mangó és áfonya kapott főszerepet némi pisztáciával,azt remélve, hogy ezekből az ízekből a 400 vendég mindegyike megtalálja majd a neki kedves ízvilágot.
A munkálatok során az előkészületek alatt több mint 10 kg cukorból készítettem karamellvirágokat a tortákra és dobozszám tárolgattam őket a nagy nap eljöveteléig.
A fejemben valami pompás és látványos dekoráció képe alakult ki, mely minden részlete a szerelmes pár érzéseit képviseli majd. A fehér fondant borítások kialakítása és a torták összeszerelése után kezdetét vehette a dekoráció kialakítása...
A több napos előkészületek itt teljesedtek ki és a virágok szépen sorban kerültek fel a tortákra, desszertekre ...
A központi szerepet betöltő 4 szintes torta kapta a legtöbb dekorációt és a felső emelettől egészen az alsóig futott rajta a dekoráció. Különböző méretű és árnyalatú sajátos kivitelezésű rózsáim borították a tortát, mely csodás látvánnyal ajándékozott meg az elkészültekor.
Ezután a kísérőtorták és a desszertek következtek, melyeken ugyancsak a rózsáké volt a főszerep és a tekergő zöld indáké és leveleké. Olyan volt ez, mintha Csipkerózsika álmát váltanám valóra , legalábbis ez volt az érzésem a készítés közben :)
A munkálatok során minden nagyon szerencsésen és higgadtan készült és alakult át a végeredmény részévé, ezen én magam is meglepődtem :) mert megszoktam már, hogy valami mindig közbejön a készületek alatt...
A tortákat és a desszerteket becsomagoltuk és útnak indítottuk Mezőkövesdre, az esküvő helyszínére .
A helyszínen egy körasztal adott helyet a kollekciónak, rózsaszirmok és virággömbök társaságában.
A végeredmény itt nyert igazán értelmet és a munka amit a tortákkal töltöttem.
A képeket elnézve és remélve a torták sikert arattak és a jelenlévők remélhetőleg kedvükre csemegéztek belőle...

Kedves Csézy és László!

Nagyon megtisztelő volt elkészíteni a nagy napra a tortát a számotokra.
Szerencsésnek mondhatom magam, hogy kicsit megismerhettem a kettőtök kapcsolatát , mint külső szemlélő. Mind a ketten nagyon kedves és szerethető emberek vagytok, akik ha hosszú idő után is , de megtalálták egymást és láthatóan tökéletes párt alkottok !
Sok esküvőt tudhatok magaménak mint " tortaügyi miniszter :)" és talán ebből adódóan is érzékeny  vagyok a párok rezdüléseire. Kettőtök kapcsolata  érezhetően erős és stabil érzelmeken alapul.
Olyan vagy Csézy , László mellet, mint egy virág, aki boldogan bontja ki szirmait és virágzik a külvilág örömére is, sugározva a boldogságot és mindazt az örömet amely a házasságkötésetek jelent számodra.
László rajongása és szerelme is érezhető, amint melletted áll és büszke választott hitvesére.
Kívánok nektek nagyon sok boldogságot és hosszan tartó szerelmet !
Köszönöm, hogy részese lehettem a közös életetek eme fontos napjának a munkám által .Nagy köszönet illeti a részemről az esküvőszervezők nagyasszonyát : Varga Rózsát akinél jobb embert nem is választhatott volna Csézy és László az esküvő megszervezésére. Illetve Teklits Teklának is nagy köszönetem, hogy a helyszínen összeállította a tortakollekciót. A Bonjour Irodáról itt találtok többet.
Nagyon köszönöm a segítséget a munkálatok során a kollégáimnak, köztük is külön köszönet Hajninak, Vikinek és Attilának...
A csodás fotókat Dégi Attilának és feleségének Évinek köszönhetem . Róluk itt találtok többet.
Illetve köszönöm Herendi Gábor ceremóniamesternek, a torták csodás felvezetését!

Lengyel József

21 megjegyzés:

 1. Nagyon köszönöm, örülök, ha tetszik :)

  VálaszTörlés
 2. Válaszok
  1. Nagyon köszönöm :) Én magam is imádtam a tortákat, bár nagyon kevés volt az időm mindenre...

   Törlés
 3. Kedves Józsi!
  Gratulálok ehhez a csodálatos munkához!
  Kész virágkötészeti kompozíció amit alkottál! :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon köszönöm :)
   Örülök, ha így látja és tetszik a végeredmény :)

   Törlés
 4. Meseszép :) mint mindig minden éééés biztos nagyon finomak is , úgy ennék egyet :)

  VálaszTörlés
 5. CSODÁLATOS MUNKA! Gratulálok! <3

  VálaszTörlés
 6. Józsi, ez annyira gyönyörű lett, fantasztikus!

  VálaszTörlés
 7. Köszönöm Lilla ! Én is nagyon nagyon... :)

  VálaszTörlés
 8. Ezt csak csendben, ámuldozva kell nézegetni, úgyhogy nem is írok semmit hozzá. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Márti :) Nagyon örülök ha tetszik, mert nekem nagyon különleges emlék marad ...

   Törlés
 9. Gyönyörüek a tortáid, föleg a virágkompozíciók! Megkérdezhetem, hogy mi a sztori az ekrü virágos torta mögött? Annak miért "üt el " a virág dekorációja a többitöl? Amúgy én az esküvöszervezö helyében egy szál/szirom élö virágot sem tettem volna a tortás asztalra, olyan túlzsúfolt így az egész.....a csodás karamell virágaid akkor kerültek volna igazán elötérbe, ha egy egyszerü fehér abrosszal leterített asztal a háttere;)

  VálaszTörlés