2012. március 19., hétfő

ŰRDONGÓ TORTA




A mennyiben azt gondoltátok, hogy torta nélkül hagylak ma benneteket, akkor nagyot tévedtetek...:)
Megmutatom nektek azt a tortát amit a hétvégén készítettem el egy kisfiú 6. születésnapja alkalmából.
A torta töltete finomságos epres joghurtos torta volt...tele eperdarabokkal........
A külső burkolatát szürkére színeztem és ezt mintázófával mintáztam kicsit a " kocka " stílusában és még kisebb és nagyobb kiegészítőket ragasztgattam rá fel minden formátumban.Az volt a célom vele, hogy kissé fémes és érdes hangulata legyen, ezt sokszorozandó ezüst és bronz festékkel festettem és fújtam le.
A munka megalapozása után jött a torta java két és fél órás figuragyártás.
Már készítettem ezt a figurát a film bemutatójára, de már teljesen ki ment a fejemből és a kezemből is:)
De azért megoldódott a torta és a végeredményt most ti is láthatjátok...remélem tetszik ?
Ezzel most azoknak is kedveztem ismét egy kicsit akik "unják " már a menyasszonyi tortákat és talán jót tesz egy kis kitérő másoknak is a sok virágból ....


12 megjegyzés:

  1. Hát ez valami brutálisan jó, hát nem is találok szavakat! Pedig nem az én stílusom az űrdongós torta, de mégis annyira jó nézegetni! Bármibe fogsz, az mind kivételesen jó lesz!
    Én meg csak ámulok és csodálom a munkáidat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gabi ...nagyon örülök, hogy tetszik a torta. Bevallom nekem is tetszett a végeredmény és úgy éreztem, hogy megérte a fáradtságot, mert egészen hasonló lett az igazihoz, persze a lehetőségeimhez képest.
      A fiaim meg odáig lennének érte, de ki tudja majd a következő szülinapon meglátjuk, lehet bevállalom neki :)

      Törlés
  2. Eszméletlenül jó lett ez a torta.Atya ég mennyire aprólékos precíz munka.
    Nem csak menya tortákban vagy profi!

    VálaszTörlés
  3. Én nem unom a menyasszonyi tortákat, de ez is nagyon tetszik.Két fiú anyukájaként biztos vagyok benne hogy az ünnepeltet nagyon boldoggá tetted.Az enyémek már nagyok de pár éve mit nem adtak volna egy ilyen tortáért.Gratulálok, és boldog névnapot kívánok neked, a torta tulajdonosának pedig boldog szülinapot!:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon köszönöm a pozitív hozzászólásokat, titkon reméltem, hogy nektek is tetszik majd

    VálaszTörlés
  5. Óóó, ezt nem hagyhatom szó nélkül! Nagyon szuper lett!
    Az én gyerekem is űrdongót kért tőlem, de nem mertem bevállalni, pedig már hónapokkal a szülinapja előtt nyúzott vele, tehát lett volna időm kigondolni a megvalósítást.
    Végre látok egy ötletet ezzel kapcsolatban (bár most sem mondom, hogy majd jövőre megcsinálom...) :-)
    (Meg sem mutatom ezt neki, hehe)

    VálaszTörlés
  6. Csodálatos munkáid vannak, gyönyörködni járok hozzád már vagy fél éve.
    Utólag is boldog névnapot kívánok, és jó egészséget.
    Jövök máskor is, mert fantasztikusak a tortáid!!!!

    VálaszTörlés
  7. Annyira jó, hogy ilyen sok mindent képes vagy megalkotni. :) Hol egy kis karamell virág, hol egy kis figura. :) Hol egy komoly esküvői-, hol egy játékosabb torta. És nagyon irigylem a türelmedet, hogy képes vagy két és fél órát bíbelődni is akár az eredmény érdekében! :)
    Nagyon tuti lett!
    Szeretnék kérdezni egyet. A bevonat alá mit teszel az ilyen joghurtos vagy akár tejszínes torták esetében, ami ennyire jól elzárja a két réteget (joghurtot a fondanttól) egymástól? Vajkrém?
    Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Arcika :)

      Elsőként köszönöm a hozzászólásokat amivel elkényeztetsz...és nem veszel el semmi helyet sem ezekkel az én mondanivalómból úgyhogy ne izgulj...:)
      A tortákhoz természetesen vajkrémet használok a burkolat alá, mert az évek tapasztalata az, hogy jobb egy biztosító kompromisszum, mint sem hogy az egész munkám kárba vesszen és a bevonatot a gyenge krém megoldja .

      Törlés
    2. Köszönöm a gyors választ! :) és köszönöm, nagyon kedves vagy! :)
      Igen, én is vajkrémet szoktam használni, de mivel csak hobbiból gyártok tortákat, ezért egyáltalán nem vagyok szakértője ennek a szakmának és gondoltam, hátha van még valami olyan technika, vagy anyag, amiről nem tudok és amit te alkalmazol. :) De akkor megnyugodtam, hogy jól csinálom. Habár tényleg nem volt gond sosem a vajkrémmel és miért is kéne lecserélni egy bevált módszert, de hát az a fránya kíváncsiság... :))

      Törlés
  8. Hihetetlen türelem és odaadás kell egy ilyen remekmű elkészítéséhez, csodállak. A torta fantasztikus.-((

    VálaszTörlés
  9. siposné noémi2013. január 1. 12:08

    szió ilyen tortát szereznénk majd a tavasszal a Dani 5. szülinapjára!!!!!!!imádja!!!!!!!!

    VálaszTörlés