2012. március 28., szerda

TOM ÉS JERRY TORTÁM ÉS A VAKVÁGÁNYRA FUTOTT TERV....Egy kedves olvasóm és blogos kolleginám keresett meg azzal, hogy készítsek egy tortát neki.
A torta tejszínes belga csokis torta lett, amiben finom, krémes csokoládé ganche rétegeket is elrejtettem nekik...
A torta egy magasabbra töltött 16 szeletes fazon volt, ami fehér burkolatot kapott . Erre került fel a két figura Tom és Jerry .
A beszélgetések alapján szerette volna, ha egy színes mesevilágot jelenítek meg rajta, ezért arra gondoltam, hogy a meséből ismert gazdit is megjelenítem a tortán és így egy jó kis történetet tudok elmesélni a tortán, de igen ám amikor utána jártam a neten semmit sem találtam róla, maximum a lábát mutatták a képek(ekkor már beugrott, hogy a mesében sem mutatták soha, csak a lábát és a söprűt amivel hajtotta a macskát)
Hirtelen ötlettől vezérelve egy kis Bécsi-dió tortából készítettem egy frigót ami a mesében is gyakran szerepel, mint az ételek tárháza....
Sajtokkal halmoztam el mindent, ahová csak éppen gondoltam pakoltam egy kupacot :)
Jerry a torta oldalánál kapott helyet a számára készített kis menedék kapunál sajtot majszolva....Tom pedig lesben állva lesi őt a torta tetejéről.
A torta a megbeszéltekhez képest kissé átalakult ....és valljuk be nem lett igazán színes, gyerkőcvilág....
De  szerencsére a torta íze és azért a külső megjelenése is....kárpótolta Erikáékat az eredeti tervtől való eltérésem miatt.
Köszi a lehetőséget nektek , nagyon boldog voltam a felkérésért, remélem még lehetek a segítségetekre tortaügyben !


6 megjegyzés:

 1. Részlet a kedvenc mesémből.:)Kérem a hűtőt!!!
  Ismét gratulálok, mesés lett:))))

  VálaszTörlés
 2. Azért nem olyan rossz ez, na! :)

  VálaszTörlés
 3. Most találtam erre az oldalra és tátott szájjal nézegetem a jobbnál jobb alkotásokat. :) Csodásak! Szeretném megtudni, hogy a recepteket hol lehet olvasni? Kíváncsi lennék rá, és hát nem utolsó sorban szeretném elkészíteni őket, saját használatra. :)

  VálaszTörlés
 4. Kedves Mária !

  Ez egy dokumentáló blog, ahol a munkáim végeredményét osztom csak meg a saját élményeimmel és kudarcaimmal fűszerezve....
  Recepteket sajnálom, de nem osztok meg ! :(
  De várom továbbra is szeretettel, már amennyiben érdeklik a tortáim ezután is :)

  VálaszTörlés
 5. Nagyon cuki lett!
  Ismét megmutattad egy újabb oldalad(a mesék világát)
  Gratulálok!:)

  VálaszTörlés
 6. Szerintem teljesen jól eltaláltad a kedvenc mesénk hangulatát, a Tom és Jerry bennem nem egy színes forgatagként él, hanem kb. ilyen "visszafogottan", ahogy ábrázolod, úgyhogy gratula!
  A hűtő egy fontos kellék:))
  Réka

  VálaszTörlés