2011. szeptember 30., péntek

RÓZSASZÍN LEÁNYÁLOM



Ma egy nagyon helyes kisebb méretű menyasszonyi tortát készítettem. Noha már vége van az esküvőszezonnak , még minden hétvégén van pár menyasszonyi tortám és szerencsére folyamatosan megkeresnek a segítségemet kérve. A pár a beszélgetés alkalmával elmondta, hogy a tortájukat a terem dekorációjához szeretnék igazítani. A torta csak két szintes lett a vendégek kis létszáma miatt, de szerettem volna valami nagyon elegáns és emlékezeteset adni nekik. A virágok fehér és rózsaszín átmenetesek lettek, a levelekkel is hasonló módon jártam el. A burkolat színe fehér lett, amin a virágok színei a vegyes levelekkel nagyon jól mutatnak. Az alsó torta oldalára rajzolt minimális díszítés érzékien körülöleli a tortát és ezzel mint egy keretbe foglalja azt. Mivel a torta tetejére összeállított csokor elég attraktív lett nem szerettem volna a torták alján végigfutó szalagot masnival zárni, így csak egy kis hajtást tűztem a szalagok találkozására.
A tortaállvány alsó lapját leburkoltam és egy éppen ma beszerzett bross egyik motívumával mintáztam. Körvonalában hasonlít a virágokra, ezért úgy gondolom méltó befejezése lett a tortának. Ezzel az művelettel is optikailag nagyítottam a torta méretét.
Nagyon élveztem a torta készítését és remélem még sok hasonló tortát készíthetek a jövőben.





2011. szeptember 29., csütörtök

MACKÓ INVÁZIÓ A MATIASBAN




Akkora sikere van a macis tortámnak, hogy amióta elkészült már nagyon sokat rendeltek. Ami önmagában nagyon megtisztelő, de szeretnék mindenkinek egy kicsit személyre szabott tortát készíteni és nem szeretnék szériagyártásba fogni. Ezért is készítem mindegyiket kicsit más formában. A mai alkalommal ismét a már sokat látott rakott marcipán burkolattal kell benneteket szembesítenem. Akárhogyan is akartam lebeszélni a vendéget, ő ezt szerette volna! de azért sikerült változtatni a tortán, mert azon kívül, hogy a macik most nem szürkék, hanem barnák, most kicsit másképpen rendeztem el őket és megtoldtam még egy kis kikandikáló macival a tortát.Bár az elején azt gondoltam, hogy a barna nem lesz majd annyira jó mint a szürke a macikból, de végül, még ha nehezebben is sikerült összehozni a színeket, teljes lett a színharmónia. A kiegészítőkben is sok barnás árnyalatot használtam ellentétben az előzővel, és teljesen más hangulatú lett a végeredmény. A feliratot és a díszítést is  csokoládéval készítettem és így lett teljes a mackó invázió a Matiasban. Úgy gondolom, hogy még nagyon sok hasonló tortát fogok készíteni a jövőben, de nem bánom, mert minden torta újabb kihívást hoz majd. Kihívást, hogy más legyen, mint az elődei !




2011. szeptember 27., kedd

EGY ÚJABB CÉGES TORTA





Ismét egy céges rendezvényre készítettem tortát a minap. Ezúttal is nagyobb méretű volt a torta, most csak 150 szeletről beszélhetünk, bár megjegyzem ez sem volt kis munka! A torta színei jó szokás szerint a cég logójának színeiből állt. A töltete belga-csokoládés, ki sem merem mondani "Matias-torta" volt.
Nem tehetek róla, nagyon kedvelt ez a torta az üzletünkben.A pasztell narancsos alapra burkolt torta felső elemére helyeztem a  logót, így jól kivehető formát öltött. Szerettem volna ezt a torta-monstrumot is kicsit tortásabbá tenni, ezért készítettem rá két ugyancsak impozáns méretű virágot , intenzívebb narancs árnyalattal.





A finom kis indaminták tovább szelídítették és tortabeli mivoltját erősítették.
A visszajelzések alapján, ismételten nagy sikert aratott ez a torta is. Remélem a jövőben még sok hasonló kihívásban lesz része a kis csapatunknak.

2011. szeptember 26., hétfő

MEGGYPIROS EXTRAVAGANCIA




Egy a hétvégén készített tortámnál az volt a kérés, hogy a torta tetején meggypiros virágok legyenek. A virágok közepei narancssárga színből kiindulva , meggypiros színbe mentek át. A csokrokat egy , a töviskoszorúhoz hasonlító karamell alapra rögzítettem. A készítéskor minimális mennyiségű levelet használtam, mert szerettem volna minél többet láttatni az alapokból. A torta oldalát betekertem több soron organzával , melyet helyenként megtekertem a gyűrt hatás kedvéért . A megszokott indamintákat és egyéb dekorációkat mellőztem, mert nem akartam a tortát túldíszítetté tenni. Noha a virágok színe nem igazán jellemző a munkáimra, a végeredmény szerintem nagyon látványos és eredeti lett, igazi különlegesség a pasztell világomban .








Kíváncsian várom nektek mi a véleményetek erről az üdítően életteli menyasszonyi tortáról.

2011. szeptember 25., vasárnap

SZEMÉLYRE SZABOTT TORTA , FOTÓKKAL



A hétvégén ünnepelte Győr egyik legsikeresebb vállalkozója az ötvenedik születésnapját. Ezen alkalomból a családja szerette volna valami személyes vonatkoztatású tortával meglepni a számára tartott fogadáson. Az elképzelésük az volt, hogy legyenek a tortán fotók a helyi vállalkozásairól egy téglalap alakú tortán. Ezzel szemben én azt gondoltam, hogy a képeket kör alakú tortákra ragasztom ostyából. A négy szintes torta úgy épült fel, hogy minden második torta magasabbra lett töltve és erre raktam a képeket. A köztes torták laposabbak voltak, ezzel azt a célt szolgálva, hogy kihangsúlyozzák a képeket. A laposabb torták szélesebbek lettek, így még látványosabb lett a torták közti átmenet, de éppen annyival lettek csak  szélesebbek, hogy kellő betekintést biztosítsanak a fotókra, melyek szépiában készültek.A torta közepén kiálló plexi lap, mint egy nagyító, csábítja nézelődésre a kíváncsi szemeket. A barnás árnyalatokat folytatva, kakaó-barna szatén szalaggal tekertem körbe a tortákat és az ötvenes számgyertya is ilyen színű lett. Mi mással is díszíthettem volna a széldíszt, mint csokoládéval.A végeredmény magáért beszél!
Nagyon elegáns és látványos torta lett a torta, magán viselve az ünnepelt életművét. Fagylaltozókat és vendéglátó egységeket.
Számomra nagy élmény volt a torta készítése és kihívás egy újabb személyre szóló alkotás készítése.





2011. szeptember 24., szombat

MACKÓS TORTA GYERKŐCÖKNEK




Ma délelőtt belépett egy fiatal pár, hogy a Baross úton jártak és meglátva a kirakott tortákat arra gondoltak, hogy szeretnének egy gyermeknek való , bájos tortát amin mackó van. A munkáimat látva rám bízták a torta tervezését, csak azt kérték, hogy a torta alsó része a jellegzetes rakott, csíkos  fazonú legyen, mert nagyon megtetszett nekik. A torta ízei erdei-gyümölcsös túró és epres-joghurtos torta lettek. A tortákat döntött alakúra faragtam és kellemes kékes árnyalatokkal burkoltam gyöngyházfénnyel kombinálva. Mivel kisfiúnak lesz, így a macikat szürkére festettem.kiegészítésként marcipán ajándékdobozokat, gömböket és szívecskéket használtam.
A macikat azért, hogy bájosabbak legyenek és jobban hasonlítsanak egy plüssmacira, apró kis öltésekkel varrásimitációt rajzoltam rájuk.





Megjegyzem, amint kiraktam a vitrinbe egy arra járó vendég azonnal rendelt egyet a jövőhétre! Ez volt nekem a legnagyobb elismerés  :)
Remélem nektek is tetszik?

2011. szeptember 22., csütörtök

GYÉMÁNTLAKODALOMRA






Azt a felkérést kaptam, hogy készítsek egy egyszerű , szép tortát a rendelő szüleinek a gyémántlakodalmára. Azt gondoltam, hogy a hatvan évvel ezelőtti tortájukra emlékeztető tortát készítek, de mivel nem sokat tudtam meg róla, így az egyetlen kapocs a régi és az új torta között a virág dekoráció lett. Ez nem más, mint a kála .
Szerettem volna kicsit modernizáltabban elegánssá tenni a tortát, hogy megfeleljen a kor ízlésének, de méltó legyen a naphoz is. Ezért az ekrü színt választottam a burkolathoz és a virágokhoz egyaránt, de a tortát gyöngyház lüszterrel kezeltem a burkolás után. A szalagot masnival zártam le és egy brossal díszítettem, mert ez emeli a torta  fényét és mert gyémántot nem tudtam beszerezni :)
Az elmaradhatatlan indamintázás után szerintem nagyon szép lett.
Remélem majd tetszik az ünnepelteknek is !







2011. szeptember 21., szerda

BOLDOG SZÜLINAPOT GABI !




Még egy tortát szeretnék veletek megosztani, nem is azért, mert annyira különleges lenne , bár nekem az. A torta maga egy egyszerű, de nagyon kis elegáns.A legfontosabb a tortában az, hogy egy olyan vendégem kapta a családjától, akit nagyon szeretek. Gabi már évek óta viszi a tortáimat szerte a környéken és mindig nagyon hálás vendégem volt. Számtalan kihívást és ötletet köszönhetek neki. Minden alkalommal vannak elképzelései és minden tortát személyre szabottan rendel az ünnepelt ízlésének, érdeklődési körének megfelelően .
Nagyon hálás vagyok neki és családjának amiért kitartanak mellettem évek óta és egyben remélem, hogy a jövőben is engem választanak majd.
A torta a közkedvelt Matias torta volt amit halvány zöld marcipánnal burkoltam és a tetejére is halvány zöld virágot ültettem. Gyenge kis inda- mintát rajzoltam rá és ezt 18 karátos arany füstlapokkal díszítettem. A torta oldalát intenzívebb zöld szalaggal tekertem körbe és masnival zártam le.
Az arany díszítés azért is járt neki, mert Gabi az egyik abszolút aranyérmes vendégem, ezúton is: BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK.


EGEREK A SZÜLINAPI TORTÁBAN :)





A mai bejegyzésem nem menyasszonyi torta lesz, hanem egy formatorta, amit a hétvégén készítettem egy ötödik életévét betöltő kis hercegnőnek. Az anyukája azzal a kéréssel keresett meg, hogy készítsek egy kukactortát, mert a kislánya azt szeretne a szülinapjára. Aztán, ahogyan az lenni szokott másnapra mégsem kukac, hanem inkább egeres torta kellett a kis hölgynek. Ismerem a történetet és nem is szoktam ebből gondot csinálni, hogy megváltozik a gyerkőc kívánsága.Nekem is van két kis ördögfiókám és a szülinapi torta nálunk is mindig felér egy tortúrával, mert az utolsó este is változtatnak a tortájukon a gyerkőceim. Bár ők szerencsésebb helyzetben vannak az átlagnál, mert apa úgyis megcsinálja :)
A torta sajt alakú lett, amiből kivágtam egy szeletet. Ebben nem is lenne semmi különös, de én a kivágott szeletet is leburkoltam és a torta tetejére tettem, mint egy emeletet és így sokkal helyesebb lett, mintha szimplán hagytam volna .
A tortára öt kis egérkét  készítettem, de nem mind látható egészében, mert ugye mohó állatka az egér és belerágja magát a sajtba.
A torta tetejére készítettem egy szürke egeret, ami teljes egészében látható és mint egy központi dísz pózol a szülinaposnak, sajtot majszolgatva.
Szerettem volna valami keretet adni a tortának, ezért egy keskeny arany szalaggal tekertem körbe, ami szépen kontúrozta a tortát és így nyerte el végső formáját.
Értesüléseim szerint nagy sikere volt a tortának és innen kívánok én is BOLDOG SZÜLINAPOT!






2011. szeptember 20., kedd

ZÖLDES ÁRNYALATOK A MENYASSZONYI TORTÁN







Nagyon kedves felkérés ért az elmúlt hetekben, mert egy kedves fiatal pár azzal keresett meg, hogy készítsem el a menyasszonyi tortájukat az esküvőjükre. Ez önmagában még nem is olyan nagy dolog, de egy nagyon régi barátom és családja is jelen volt a nagy napon, ezért is szerettem volna egy nagyon esztétikus tortát készíteni, na és persze azért is , mert a fiatalok nagyon szimpatikusak és barátságosak voltak. Az első beszélgetésből tudtam, hogy maximálisan élvezem a bizalmukat, ami kötelez engem arra, hogy mindenben eleget tegyek az elvárásaiknak.A tortát zöldes árnyalatokban képzelték és az alapelgondolásként azt a tortát választották, amelyet Makány Márta könyvéhez készítettem. Csak itt most nem orchideával, hanem rózsával dekoráltam
Szerettem volna, ha a zöld minden adottságát ki tudom használni, ezért több árnyalatból készítettem virágokat és ezeket rendeztem csokorba. Nagyon kellemes pasztell színeket használtam, amit a torta oldalára illesztett szalag intenzív árnyalatával tettem még hangsúlyosabbá .Az alsó és felső torta burkolata rusztikus hatását, gyöngyház lüszterrel tettem még elegánsabbá. A felső torta döntött fazonú volt a csokor látványosabb elölnézete érdekében, így nagyobb rálátást biztosított a kíváncsi szemeknek.
Mivel sajnos a vendégek között nagyobb számban fordultak elő cukorbetegek, ezért készült egy kis külön meglepetés is az ő számukra. Egy zsúr torta és 8 kicsi desszert biztosított édes pillanatokat az ő számukra. Egyszerűbb kivitelben, de a menyasszonyi torta hangulatában valósítottam meg , nyírfacukorból az ő számukra.Úgy vélem ez nagyon kedves gesztus feléjük.
A torta elkészültével nagyon magával ragadott a két torta közti összhang és örömmel nyugtáztam, hogy az immár házaspár is nagyon elégedett volt a munkámmal.
Kíváncsian várom a ti észrevételeiteket is, hogy nektek mennyire volt nyerő ez a szín és forma választás.