2011. szeptember 24., szombat

MACKÓS TORTA GYERKŐCÖKNEK
Ma délelőtt belépett egy fiatal pár, hogy a Baross úton jártak és meglátva a kirakott tortákat arra gondoltak, hogy szeretnének egy gyermeknek való , bájos tortát amin mackó van. A munkáimat látva rám bízták a torta tervezését, csak azt kérték, hogy a torta alsó része a jellegzetes rakott, csíkos  fazonú legyen, mert nagyon megtetszett nekik. A torta ízei erdei-gyümölcsös túró és epres-joghurtos torta lettek. A tortákat döntött alakúra faragtam és kellemes kékes árnyalatokkal burkoltam gyöngyházfénnyel kombinálva. Mivel kisfiúnak lesz, így a macikat szürkére festettem.kiegészítésként marcipán ajándékdobozokat, gömböket és szívecskéket használtam.
A macikat azért, hogy bájosabbak legyenek és jobban hasonlítsanak egy plüssmacira, apró kis öltésekkel varrásimitációt rajzoltam rájuk.

Megjegyzem, amint kiraktam a vitrinbe egy arra járó vendég azonnal rendelt egyet a jövőhétre! Ez volt nekem a legnagyobb elismerés  :)
Remélem nektek is tetszik?

9 megjegyzés:

 1. Nagyon cuki, a színek is, a macik is!

  VálaszTörlés
 2. Nekem is nagyon tetszik!tündériek a mackók. Mint kezdő és kiváncsi hobbyszakács, lenne egy-két kis kérdésem is: a macik is marcipánból vannak? és a tortát mivel vontad be (marcipán?fondant? esetleg egyéb)
  Csak igy tovább!:)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon bájos és elragadó!!! Hihetetlen ez a kreativitás ami benned lakozik... Annyira jó ide bekukkantani, mert mindig van valami újdonság! Nekem nagyon tetszik a mackókon található varrás, szerintem ez nagyon különlegessé tette a figurát.

  VálaszTörlés
 4. IMÁDOM! Azok a kis varrott lábak... nagyon aranyos lett! És miben forgattad meg a kis golyócskákat a tetején?

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm mindenkinek....
  Eszter a golyók kristálycukorban vannak meghempergetve ....:)

  VálaszTörlés
 6. Milyen jó ötlet! Azt hittem valami extrább dolog. Símán ráaragad vagy bekened valamivel?

  VálaszTörlés