2013. december 29., vasárnap

Évzáró gondolatok !





Mikor elhatároztam, hogy néhány mondatban lezárom ezt az évet és megköszönöm mindenkinek azt, hogy velem és mellettem volt az évben , nem is gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz. Igen nehéz, mert szeretném megköszönni, hogy részese volt az életem ezen szakaszának és ez nagyon sok embert érint !
El sem hiszem, hogy mennyien álltak mellettem és ellenem is ebben a szakaszában az életemnek.
Köszönet jár azoknak is akik ellenem voltak, mert ezzel erősítették a jellemem és segítettek abban, hogy átlépjek olyan dolgokon amire nincs szükségem az életben.
Hihetetlen mennyien követtetek idén is, hogy mennyien csatlakoztatok hozzám és néztétek nap mint nap a tortáimat.
Mozgalmas év volt ez ismét, tele munkával és lehetőséggel.
Igyekeztem élni mindennel amit a sorstól kaptam és ez vagy sikerült, vagy nem, de azt gondolom, hogy minden úgy volt jól ahogyan alakult. Ami lehetőséget nem tudtam kihasználni, vagy csak nem vettem észre a mindennapok forgatagában, az gondolom, hogy nem véletlen történt és nem az én utam volt ...
Megszámlálhatatlan mennyiségű tortát készítettem idén is , melyek részei lettek az életemnek.
Ezen torták nagy részét olyan szép emlékként őrzöm, hogy talán soha nem felejtem el őket !
Olyan emberek keresték meg a társaságomat, akikről soha nem is gondoltam volna, hogy az én személyem érdekes lehet nekik.
Lettek olyan kapcsolataim és baráti viszonyaim, amik talán hosszú éveken át meg is maradnak majd.
A szokásos érdekismertségeket igyekeztem idén is lepergetni magamról, mert ugye volt az is nagy számban, de az élet már csak ilyen :)
Szerencsére sok őszinte pillanattal is megajándékozott a sors, amiket óvok és védek majd minden erőmmel .
Az idei év is esküvői torták hadával telt el, amikre nagyon boldogan gondolok vissza a mai napig is.
Rengeteg családi esemény részese voltam idén is amit nagyon köszönök mindenkinek !  Számomra a mai napig őszintén felfoghatatlan mindaz ami kialakult körülöttem és az, hogy ennyien rajongva szeretitek a tortáimat... / azt gondolom, hogy ennél nagyobb szakmai elismerésre nincs szükségem /
Nem járok el megméretni magam versenyekre és bemutatókra, de mindezt azért nem teszem, mert azt gondolom nincs ilyesfajta elismerésre szükségem, de idén is megkaptam az Év esküvői cukrásza díjat, ami a lehető legtöbb mit kaphattam az emberektől azt hiszem .
Idén is voltak kiállítások amiken megjelentem és fotózások amiken megtiszteltek azzal, hogy részese lehetek !
Sok segítő tanácsot és segítséget kaptam idén is emberektől, amiért örökre hálás leszek.
Néhány embert és ismeretséget azért kiemelnék, akikért tényleg hálás vagyok az eltelt évből :  Halász Éva , Szalay Mona , ESKÜVŐ TREND.... Ők mind nagyon nagy részben voltak jelen az eltelt évben !
Az idei kollekciók is elkészültek ismét és ebből a naptár is elkészült, amire nagyon vágytam és köszönet a támogatásért az Alexandra Könyvesboltoknak illetve Matyi Dezsőnek a főnökömnek !
És igen itt jön még egy fontos részlete az évnek!
Már sokszor próbáltam eloszlatni azt a tévhitet ami kialakult sokatokban , hogy én a Matias Cukrászda tulajdonosa lennék !
Na ezennel ismét kijelenteném, hogy nem vagyok az :)
Alkalmazott vagyok mint sokan mások és vezetem a cukrászat életét a legjobb tudásom szerint .
Igyekszem úgy csinálni mindezt, mintha a sajátom lenne , de persze tudatában vagyok azzal, hogy mindez nem így van :)
Az elmúlt években nagyon sok energiát és magát az életemet raktam bele ebbe a cukrászdába, de ennek azt hiszem meg is lett az eredménye és talán kimondhatom, hogy országosan is ismert és elismert cukrászda lettünk.
Persze mindez nem jöhetett volna létre a cukrászkollégáim nélkül, mert mind szerves részei voltak és lesznek mindannak amit igyekeztem kialakítani !
Nagyon büszke vagyok rátok és arra amit elértünk az idei évben is!

Az elmúlt években mindvégig arra gondoltam, hogy szeretném mindenkinek akinek lehet az álmát valóra véltani és közben kissé megfeledkeztem a saját álmaimról.
A 2014 az én álmaim megvalósításának éve lesz, kell, hogy legyen és minden erőmmel azon leszek, hogy mindezt meg is valósítsam !

Lenne még annyi gondolat és emlék amit boldogan, vagy boldogtalanul megosztanék veletek, de nem gondolnám, hogy ezt a bejegyzést ennyire el kellene nyújtanom, de gondolataimban minden oly kerek és szép egésszé állt össze és elteszem olyan magamban mint emléket amire szívesen emlékszem majd vissza .

A következő hónapban rengeteg lehetőségem nyílik majd arra, hogy találkozzam veletek személyesen is a kiállítások alkalmával. Az időpontokat hamarosan megosztom majd veletek a helyszínekkel együtt ...

 Ezennel ismételten megköszönöm nektek, hogy velem tartottatok és elkísértetek engem és a tortáimat egy újabb izgalmas szakaszán az életnek. Remélem maradtok velem a következő évben....években is és megoszthatom veletek mindazt ami az életem .

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!

4 megjegyzés:

  1. Kedves Józsi!
    Nagyon örülök, hogy ha virtuálisan is, de az ismerőseid között lehetek. Nagyon szép gondolatokkal összegezted a 2013-as évet. Azt kívánom neked, hogy 2014-ben is kápráztassál el a csodás alkotásaiddal és teljesüljön a te kívánságod is ! =)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm Zsuzsa ! És ha lehet kívánságom, akkor azzal kezdek, hogy az idén sikeredjék a személyes találkozás is :)
      Sikeres és nagyokat álmodó boldog új évet kívánok neked is !

      Törlés
  2. Köszönöm szépen a kedvességed, az idén biztos, hogy sikerül találkoznunk :-)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Józsi!

    Pár évzáró vagy inkább újévi gondolatot én is megfogalmaznék. :)
    Örülök, hogy a sors úgy hozta, hogy megismerhettelek másfél évvel ezelőtt. Igaz ez közvetve Tibónak köszönhető, de talán ma már nem csak ő az összekötő kapocs. A mai napig hálás vagyok, hogy azt a bizonyos piros kabátos tortát elvállaltad nekem/nekünk így ismeretlenül! :)
    Az eltelt 1,5 év alatt rengeteget fejlődtél és a munkáidra újra és újra rápillantva nekem ez olyan érzés, mintha egy mesebeli világba csöppennék. Egyszerűen nem lehet érzések és érzelmek nélkül „elmenni mellettük”. Mindegyiknek mondanivalója van, hol gyermeki, hol királylányos álmokat váltanak valóra, hol pedig az élet nagyszerűségét látom bennük. Nem hízelegni akarok, de egyszerűen ámulatba ejtő mindegyik alkotás, a karamellvirágokra pedig már szavakat sem találok. De az igazán csodálatos ebben az egészben az, hogy ezeket olyan kezek tulajdonosa készíti, akinek hatalmas szíve van. Én azt látom, hogy ezek az alkotások saját magad tükörképei, a lelked őszinte pillanatainak szülöttei. Vigyázz rá és őrizd meg nagyon sokáig a benned rejlő értéket és tehetséget! A Jóisten melletted áll, hogy erőt adjon a nehéz pillanatokban is.

    U.i: A naptárad pedig tegnaptól itt lóg a falamon! :)

    VálaszTörlés