2012. május 8., kedd

BOLGOG SZÜLINAPOT "PISZTÁCIA BLOG "


Annyira szeretem, hogy mostanában a blogger kolleginák is rám találnak egy-egy torta  érdekében :)
Nem volt ez másként most sem  történt ugyanis, hogy Niki a Pisztácia blog írója megkeresett engem, hogy készítsem el neki a blog első szülinapi tortáját.
Mondanom sem kell ...boldogan vállaltam a történetet, mert imádom az ilyen lehetőségeket annál is inkább, mert szabad kezet kaptam.
Szerettem volna valami olyannal kirukkolni Nikinek, ami jellemző a blojára .
A zöld szín egyértelműen adott volt és az íz is, mert természetesen pisztácia torta volt.
Jelen esetben pisztáciás habtésztákat sütöttem, amit főzött vaníliakrémmel töltöttem össze.
Mondhatnátok, hogy ez nem nagy kunszt, de szeretem a komfortos ízeket és ez a torta nagyon bejött nekem :)
A formáját a kezdeti kerek mániámból átváltottam szögletesbe, de maradtam a döntött formulámnál...
A burkolata csontszínű lett, amiben hullámmintákat jelenítettem meg, ezzel is megszelídítve a szögletes formát. Gyöngyházlüszterrel kezeltem a felületét.
A karamell zöld színe mellett szerettem volna valami sajátosat adni Nikinek, ezért a pisztácia csonthéjának formájára készítettem szirmokat két árnyalatban és ezekből szerkesztettem számára sajátos virágokat.
Nem maradhatott ki a cukorcsepp sem ez esetben, de készítettem még indákat és karamell hullámokat a dekorációba.
Levelekkel és indákkal kiegészítve egy tömörebb kis csokor született, amiből a hullámok elegánsan omlanak ki, a burkolat mintáival összhangban.
Kicsit féltem, hogy talán túlságosan is a lovak közé csaptam és nagy lett az" ereszd el a hajamat " a tortán, de szerencsére tetszett Nikinek a torta ...
Köszönöm a lehetőséget...és remélem a másodikra is én sütök neked :)


 


5 megjegyzés:

  1. Józsi!
    Nagyon szépen komponált torta, igazán méltó Pisztácia blogjához. Csodálatosak a virágok:-))

    VálaszTörlés
  2. Kedves Józsi,
    gyönyörűek a tortáid...uh ezek a virágok és színek, lenyűgöző.
    Mitől ennyire fényesek a bevonataid?
    Köszi a válaszod.
    Kinga
    egy lelkes nagyon amatőr

    VálaszTörlés
  3. Imádom ezt a tortát! Annyira, de annyira jó lett! Mikor elkezdted bemutatni a 2012-es tortákat kicsit megijedtem, mert némelyik már annyira művészi, hogy nekem talán túl sok is volt néha. Évekkel, lehet évtizedekkel előrébb jársz az itthoni "trendhez" képest. Egyedi vagy, formabontó és egy olyan magas szinten műveled ezt az egész tortás dolgot, amire nagyon büszke lehetsz! Aztán kicsit kezdtél visszatalálni a klasszikusabb vonalhoz, ami nekem jobban bejön. Viszont ez a torta annyira, de annyira, de annyira tetszik! Olyan jól eltaláltad benne a határokat. Új, egyedi, személyre szabott és mégsem sok. Egy aprócska torta, ami maga mögé utasít 3-4 emeletes csodákat! Nekem ez a torta nagy szerelem lesz :) Majd szólok, ha kiszerettem belőle és egy másikba zúgtam bele :)

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Imádom a cukorcseppeket és az indákat és a színeid, mindent!!!:)

    VálaszTörlés