2012. május 14., hétfő

MAGAS HEGYEK MÖGÖTT, HOL A TENGER HUPIKÉK.....


Talán mindenki ismeri a mesét és talán rá is ismertek a karakterekre a tortán.
Gyermekkorom egyik nagy kedvence volt ez a törpés mese és szerintem sokkal jobb is ha a gyerek ezt nézi, mint az elmúlt időkben hazánkba is betörő kínai meséket, ahol a gyerek csak az erőszakot és a harcot látja ( a gyerekkor legyen gyerekkor...az élet nehézségeivel és az örökös szélmalomharccal ráér később szembesülni )
Vicces kis figurák amiben mindenki megtalálhatja a maga kedvencét és vidámabbá teheti napját egy kis mókával.
A házaspár aki rendelte, egy előre megbeszélt időpontra érkeztek hozzám egy közös barátunk ajánlott nekik, de én szegényeket összekevertem egy másik párral és mint aki jól-végezte dolgát  hazamentem....
Kolléganőm telefonált utánam, hogy keresnek( én már félúton jártam hazafelé és fordulhattam vissza )
Jelentem: megérte, mert nagyon ritkán tapasztalt kedves és kellemes emberekkel találkozhattam a megbeszélés alatt. Őszintén szólva ritkán érzem, hogy egy megbeszélés nem rutin, de ez alkalommal ez abszolút nem az volt.
Megegyeztünk, hogy a torta milyen ízű és formájú legyen, pedig sok variáció szóba került , mert a kislányuk aki kapta a tortát formatortákat szokott kapni és ebben az esetben figurákkal dekorált tortán gondolkodtunk.

A tortát tejcsokoládés- mogyorós tortából és szedres-mákos mousse tortából vállaltam el, de ekkor még nem is sejtettem, mekkorát hibáztam. Ugyanis a tejcsokis torta lett volna a torta alja és a gombaház teteje a szedres- mákos, de sajna a tervem miszerint tortaállványra szerelem, nem jött össze, mert nem tudtam megfogatni, így ki kellett cserélnem a tortát egy Matias tortára, ami csokis és masszívabban áll.
Innentől már nem volt semmi gond, ha csak az nem, hogy szombaton ez volt az utolsó tortám a mit csináltam és erre már alig volt energiám és türelmem a háromnapos tortahegyek után :)
A házikó-torta alsó tortájából kiemelt tejcsokis-mogyoró tortát elrejtettem a domb alá, mert ha már ebben egyeztünk meg, akkor nem maradhat ki belőle...
A kért figurákat sorban elkészítettem és egymás mellé pakolgattam fel a marcipán alapra...
Hókuszpók lett az utolsó, bevallom  őt élveztem a legjobban, mert nagyon vicces karakter.
A tortát másnap vitték el és telefonos beszélgetésünk alapján nagyon tetszett nekik, remélem a szülinapos is megörült neki.
Sajnálom a kis malőrt amit okoztam, de remélem a torta kárpótolt benneteket érte :)
Nagyon köszönöm a megrendelést és remélem a jövőben is felkerestek majd a szülinapok közeledtével!
Örülök, hogy megismerhettelek benneteket.

Isten éltessen sokáig kicsi-lány , boldog szülinapot  :)

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szép és ötletes torta...és a figurák...annyira édesek:) Nagyon tetszik:D

    VálaszTörlés
  2. Talán ráismerünk a figurákra?! :-) Aki nem ismeri fel, az tuti nem hallott még a töpörödött törpördögökről! Nagyon tetszik a torta!!!! :-)

    VálaszTörlés
  3. Fantörpikus :) Hókipóki volt a kedvenc úgy látom, mert jó kis frizut kapott :)

    VálaszTörlés