2012. február 9., csütörtök

A KEDVENC ZÖLD TORTÁIM BEMUTATÁSA: AZ IKREK 3. FELVONÁS...

Mint azt már mondtam korábban is készítettem négy hasonló alapon készített tortát. Mindegyik torta közös vonása a torta formája és az alapstílus amiből kiindultam. Közös még, hogy zöldes árnyalatokkal dolgoztam. Ennek a tortának az a története, hogy még a múlt tavasszal vettem egy csomag virághagymát, ami nem akart kihajtani és vagy két havi várakozás után jelentek meg rajta az első levelek. Amennyire megutáltam és mérges voltam rá, annyira gyönyörű virágot hozott késő nyárra. Virágai majd két méteres szárakon tömegével nyíltak..... Akkora kedvencem lett, hogy lefényképeztem és még akkor elhatároztam, hogy egyik menyasszonyi tortámon elkészítem. Idei tortáim között ez meg is történt.....sokak örömére, mert a kiállítások alkalmával emberek százai áradoztak a virágról és az elkészített tortáról is.
 A virág nem más, mint az ornithogalum, mely méltán lett kedvence az elmúlt időkben a virágosoknak és a kertészkedőknek. Tartós virágai miatt kedvelt vágott virág is .
A tortára visszatérve, mivel ez nem egy kertészmagazin :)
A különlegességét és az értékét az adja, hogy a virág nem a torta tetején van, hanem az oldalához lett rögzítve és így formavilágilag teljesen új vonalat képvisel.
Mutatom a képeket is, mer talán beszédesebbek lesznek nálam....






 A színek a formák játéka lett ez a torta , ami a természetet hozza el az asztalunkra, tökéletes választás lehet egy szabadtéri partihoz, de úgy gondolom, bárhol megállja a helyét .....
Én szerelmes lettem ebbe a tortába, talán nem is véletlen, hogy ezzel a tortával készültek a profilképeim is......Remélem nektek is tetszik és benneteket is elvarázsol egy pici tavaszt idézve....

4 megjegyzés:

  1. egy újabb első-pillantásos szerelem ;-) lélegzetelállítóan gyönyörű az egyszerűségével és eleganciájával!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Boga! Ezzel én is így voltam, amikor elkészült, bár a folyamatok alatt is extázisban voltam, mert nagyon szerettem volna jól elkészíteni és amikor kész lett....hát én is kész lettem :)

    VálaszTörlés
  3. nagyon tetszik nekem ez a virág, annyira mutatós. meg kell tanulnom megcsinálni. persze nem karamellből, hanem a callebaut white icing nevű cukormasszájából, amit használok. persze nem lesz ilyen szép légies, de valamit megpróbálok kihozni belőle :-)

    VálaszTörlés