2011. szeptember 21., szerda

EGEREK A SZÜLINAPI TORTÁBAN :)





A mai bejegyzésem nem menyasszonyi torta lesz, hanem egy formatorta, amit a hétvégén készítettem egy ötödik életévét betöltő kis hercegnőnek. Az anyukája azzal a kéréssel keresett meg, hogy készítsek egy kukactortát, mert a kislánya azt szeretne a szülinapjára. Aztán, ahogyan az lenni szokott másnapra mégsem kukac, hanem inkább egeres torta kellett a kis hölgynek. Ismerem a történetet és nem is szoktam ebből gondot csinálni, hogy megváltozik a gyerkőc kívánsága.Nekem is van két kis ördögfiókám és a szülinapi torta nálunk is mindig felér egy tortúrával, mert az utolsó este is változtatnak a tortájukon a gyerkőceim. Bár ők szerencsésebb helyzetben vannak az átlagnál, mert apa úgyis megcsinálja :)
A torta sajt alakú lett, amiből kivágtam egy szeletet. Ebben nem is lenne semmi különös, de én a kivágott szeletet is leburkoltam és a torta tetejére tettem, mint egy emeletet és így sokkal helyesebb lett, mintha szimplán hagytam volna .
A tortára öt kis egérkét  készítettem, de nem mind látható egészében, mert ugye mohó állatka az egér és belerágja magát a sajtba.
A torta tetejére készítettem egy szürke egeret, ami teljes egészében látható és mint egy központi dísz pózol a szülinaposnak, sajtot majszolgatva.
Szerettem volna valami keretet adni a tortának, ezért egy keskeny arany szalaggal tekertem körbe, ami szépen kontúrozta a tortát és így nyerte el végső formáját.
Értesüléseim szerint nagy sikere volt a tortának és innen kívánok én is BOLDOG SZÜLINAPOT!






6 megjegyzés:

  1. Nagyon helyes lett, főleg a tetején a kisegér, akinél cuki, hogy szintén van egy kis darabka sajt.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon cuki! A kívánságműsoros torta nekem is nagyon ismerős, de megérdemlik a kis drágák. :)))

    VálaszTörlés
  3. A sajt nagyon élethű lett:)Gondolom,örültél,hogy nem Hello Kitty rajongó a kis szülinapos!Irtózom az egerektől,de itt nagyon mesések,elfogadnám őket:)!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon-nagyon aranyos lett! Irtó jól sikerültek az egérkék is! :-)
    Ismerős nekem is a torta variálás... nálunk a legutolsó verzió most ott tart, hogy kolbászkás legyen. :-))) De még van idő ezen októberig változni (változtatni) :-)

    VálaszTörlés
  5. De jóóó, cukik a kis egérkék, ahogy falják a sajtot :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó lett! Az lenne a kérdésem, hogy a sajton a lyukakat hogyan csináltad? Köszi :)

    VálaszTörlés