2011. szeptember 9., péntek

400 SZELETNYI MATIAS ÍZVARÁZS





Még az előző hónapban ért a felkérés, hogy egy győri nagy múltú cég számára készítsem el a 30. születésnapi partijukra a tortát.A torta a cég színeinek megfelelően kék és arany színekben készült el . A méreteit tekintve 400 szelet, ebből 200 szelet Matias és 200 szelet Eszterházy torta . Az alsó torta 120x85cm . A felső torta 80x65cm. A felső tortán a cég logója látható, amit karamell babér ágakkal és az alsó tortán megjelenő sajátos virággal tettem alkalmibb hangulatúvá. Mivel a műhelyünk a 2. emeleten van , elég nagy nehézséget okozott a torta szállítása. A torta a 150 kg-ot is elérte a tartóval együtt ezért 5 kollégámmal hoztuk le és szállítottuk ki a rendeltetés helyszínére.  Nagy kihívás volt a torta méreteit tekintve ez a torta és a sok megpróbáltatás ellenére amin keresztül mentünk a társaimmal , örömmel nyugtáztuk a végén, hogy megoldottuk a dolgot.

7 megjegyzés:

  1. Már csak arra lennék kíváncsi, hány darabban sütöttétek meg. :)

    VálaszTörlés
  2. Most itt méregetem, hogy akkor mekkora is a 120 centi, hűha, jó pár kiló marcipánt nyújthattatok rá! Hihetetlen!
    Úgy látom, a ti szótáratokban nem létezik a "lehetetlen"! :)

    VálaszTörlés
  3. Hááááát..... igen a marcipán ami a tortára került 24 kg volt!

    VálaszTörlés
  4. Te jó Isten! Ezt én azt hiszem, nem nagyon tudom sem felfogni, sem elképzelni, hogy hány piskótát sütöttetek, hogy tudtátok egyformán illeszteni, micsoda fizikai megpróbáltatás. Azért megnéztem volna, hogyan készül. A marcipánt óriási tésztanyújtóval vagy kézzel nyújtottátok?

    VálaszTörlés
  5. Az alsó torta lapjai egyenként 60x85cm-esek voltak és ebből 8db lett betöltve egymás mellé. A felső torta Eszterházy lapjai hasonló méretűek voltak, de itt 10 lap lett egymásra töltve.
    A marcipánt természetesen kézzel nyújtottam több részletben , mert nem volt megfelelően nagy asztal. A készítés során két kollégám volt a segítségemre , akiknek ezúton is köszönet:)

    VálaszTörlés
  6. Fantasztikus!!! Minden szempontból...

    VálaszTörlés