2011. augusztus 24., szerda

HA NEM KARAMELL, AKKOR MARCIPÁN!!!!!



Bár sajátos karamell virágaimmal szeretek a leginkább díszíteni, mert ez az én ízlésvilágom, de ha a menyasszony nem szeretne karamellt, akkor más anyagokat keresek a dekoráláshoz. Ez esetben a a marcipánt használtam és tragant virágokat . A középső torta váltakozó színei a felső tortán visszaköszönnek marcipángolyó formájában .Szerintem harmonikus , kellemes külsejű torta lett.






Ez a torta a tavalyi esküvőszezon egyik legkedveltebb darabja volt. Nagyon sok variációban készítettem el, mindig más színeket és kiegészítőket használva .
Mivel a bronzos árnyalatok voltak a tavalyi szezon színei, ezért szívesen használtam én is a tortáimon.





A bronz mellett a nagy kedvenc az elmúlt években a barna , arannyal, bézzsel vagy ekrüvel kombinálva .  Készítettem már nagyon sok variációt ezekkel a színekkel és persze ezeknél sem használtam a kedvenc anyagom a karamellt.


 

 Végül megmutatnám nektek az első fekete-fehér tortámat. Valahol itt kezdődött a szerelem :)   
Az alapgondolat az volt, hogy készítsek, valami elegáns és ugyanakkor visszafogott tortát. Legyen a klasszikus háromszintes fazon, legyen letisztult és egyszerű, de mégis elegáns és különleges. Tehát foglalja magába mindazt amit egy menyasszonyi tortának  tudni kell. Emlékszem nagyon örültem neki amikor elkészült és ma is szívesen osztom meg veletek.



10 megjegyzés:

  1. Bevallom, nekem ezek sokkal jobban tetszenek, bár a karamelles tortáid is lenyűgözőek. Kedvencem az utolsó előtti indás-virágos. :)

    VálaszTörlés
  2. Csodálatosak! Nekem is a marcipános jön be jobban:-))
    Kedvencem a golyós:-)))
    Gratulálok!!!

    VálaszTörlés
  3. Annak ellenére, hogy alapvetően nem rajongok a karamell díszekért, nálam a karamelles tortáid a tuti befutók!
    Ezek a marcipános torták is gyönyörűek, magukon viselik stílusjegyeidet. A színeikért pedig teljesen odáig vagyok. Talán a bronz orchideás torta az ami nekem kakukktojás.

    VálaszTörlés
  4. Eszméletlen milyen gyönyörűek ezek a tortát, egyszerűen fantasztikusak! Nekem a második és az utolsó a kedvenceim.

    VálaszTörlés
  5. Sokat gondolkodtam ezen a bejegyzésen, de nem bántam meg, hogy megtettem mert nagyon megosztó lett a véleményetek.Örülök annak is akinek ezek jobban bejönnek, de annak még inkább akinek a karamelljeim a tuti befutók. Végül is jól döntöttem, hogy megmutattam nektek és köszönöm a hozzászólásokat.

    VálaszTörlés
  6. Csak most találtam a blogodra, elképesztő dolgokat művelsz. Már csak a látványért is köszönet!!!!

    VálaszTörlés
  7. Isten hozott Katuci.... jó nézelődést :)
    Ja és köszönöm a dicsérő szavaidat.

    VálaszTörlés
  8. Mind a két alapanyagból van kedvencem. Természetesen olyan is, ami nem az én stílusom, de mindegyik csodálatos a maga nemében! Szép munkák! :))))

    VálaszTörlés
  9. Gyönyörűek! Tegnap láttam egy esküvői fórumon egy tavalyi tortádat és pont ilyen bronz ferde torta volt. Annyira tetszett! Nekem nagyon bejön ez a színvilág is és hozzám is közelebb áll ez a díszítés! De nagy bajban lennék, ha most kellene tortát választanom az esküvőmre! :)

    VálaszTörlés
  10. Ismét gyönyörűek a torták!!!Nekem is a bronz tetszik:)

    VálaszTörlés