Egy blog az esküvőről,a cukrászatról és az ezt körülvevő világról,egy szakember szemével....
2011. augusztus 1., hétfő
PICIJUCI KEDVÉRE:
0,5 l tejből, 15dkg cukorból,1 vaníliarúdból és 6dkg vaníliás pudingból főzz egy sárgakrémet.
Ha kihűlt adj hozzá 5 dl tejszínből vert kemény habot, majd 20 dkg olvasztott belga csokit ,végül fogasd meg egy kevés zselatinnal.
Kombinálhatod csokilikőrrel,narancslikőrrel vagy más általad kedvelt alkohollal.
Dúsíthatod kandírozott narancshéjjal, pörkölt olajos magvakkal, vajkaramella darabokkal.
Ez a krém egy alaprecept, minden az arányokon múlik.
Ha a csokoládét elhagyod az alapreceptből ,citrommal és cukorral lefőzött friss gyümölcsökből főzött és lehűtött szósszal is dúsíthatod. Az általam ajánlott gyümölcsmennyiség: 30 dkg , ( málna,eper, szeder,ribizli vagy bármi más ) A gyümölcsös krémeknél használjatok joghurtot vagy kefirt is dúsításnak .
Remélem Juci kielégítettem a receptkíváncsiságod legalább egy kicsit :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Gyönyörűek a fotók! Elérik a céljukat, legalábbis nálam tutira (tortaszeletet kérek, most!)
VálaszTörlésGondolom, a cukrászkrémnél 5 dl tej szerepel a receptben! A csokis narancslikőrös verzió nagyon tetszik! :)
Bele tudnék harapni a tortába!!! Annyira étvágygerjesztőek... Kezdek éhes lenni... :D
VálaszTörlésKöszönöm Gabi, hogy szóltál :) Helyesbítve
VálaszTörlésIGENNNNNNNN!!!
VálaszTörlésKöszönöm, köszönöm.......a hétvégén hasznosításra is kerül:)
az előző bejegyzésem miatt remélem nem haragudtál meg........de úgy tűnik, hogy nem.
Dehogy haragudtam meg rád, hisz nem mondtál mást , mint amit gondoltál.... Az én véleményem viszont változatlan, tartom magam az általam leírtakhoz:)
VálaszTörlésÉn igazából nem egy receptes , magazin jellegű blogot szeretnék írni, hanem a munkáimat és a cukrászatot szeretném közelebbé, elérhetőbbé tenni az emberek számára. Szeretném ha látnák mennyi munka van egy cukrászatban ,ahol a kollégáimmal a vendégek kedvében szeretnénk járni. Természetesen vannak receptjeim amelyeket nagyon szívesen megosztok majd veletek és ezt hamarosan meg is fogom tenni.Remélem a jövőben is rendszeres olvasóm leszel és én ígérem ,nem leszek hálátlan. Valamint remélem lesz módom majd veled ezt személyesen is kibeszélni .Üdvözlet neked Győrből .....:)
Köszönöm az őszinte véleményedet...és megértem (részben).
VálaszTörlésSajnos még Győrben sohasem jártam, én az ország másik felén lakom:) De ha egyszer eljutok, akkor egészen biztosan benézek a Matiasba.
Én is nagyon köszönöm, hogy ezt a receptet megosztottad:))))a következő tortába tuti kipróbálom....
VálaszTörlésVárom a gyönyörű torta képeket!!!
Hűűű, annyira gyönyörűségesek ezek is, kár, hogy Győr túl messze van. A krémet én is kipróbálnám, mert nagyon jól hangzik. Csak egy kis butácska kérdés: "végül fogasd meg egy kevés zselatinnal". Feloldva? Mennyi? Zselatin fix is jó, ha mondjuk a tejszínbe tesszük? Köszi!!
VálaszTörlésSzia Katuci !
VálaszTörlésNagyon megtisztelő minden hozzászólásod. A kis butácska kérdésed, nem is butácska !
A zselatint meleg vízben feloldva tedd a krémhez. A mennyisége attól függ, hogy mennyi krémet és milyet készítesz. A fél liter tejből készített pudinghoz 1-2 dkg kell.De ezt befolyásolja a krémed állaga és a tejszínhab keménysége. Pontos recept nincs ezt érezni kell . Ha már 2-3 alkalommal csináltad tudni fogod, hogy mennyi kell bele és addig is a családod örülni fog a lágyabb vagy nem teljesen tökéletes krémednek :) Jó próbálgatást és nagyon sok sikert kívánok:)
Köszönöm szépen, szerintem a hétvégén kísérletezgetem vele egy kicsit. :-)
VálaszTörlésA krémet kipróbáltam, nagyon jó, csak persze a zselatin sok lett. :-) Én tonkababot reszeltem bele (a legújabb őrületem), nagyon ott van...
VálaszTörlés