2011. augusztus 9., kedd

ÉDES FINOMSÁGOK A TERÍTÉKEN




       Ezeket a fotókat a desszertjeimről Kaunitz Tamás készítette, Makány Márta Esküvő c. könyvéhez

A desszertek igen változatos cukrászati készítmények. Alakjuk , töltetük , méreteik széles palettán mozognak és aligha van ember, aki könnyedén ellen tud állni eme költeményeknek.Alakjuk lehet gömb, ovális, tégla vagy henger a lehetőségek tára kimeríthetetlen. Töltetük lehet a  könnyű tejszínestől egészen a töményebb trüffelig.   Burkolatuk lehet marcipán vagy bevonó massza , csokoládé vagy bársony-spray, de szinte minden felhasználható ami ehető, illetve ami nem. ( virágok, gyöngyök,szalagok, arany füstlap stb)
A befejezés követően mindig használjunk kapszlit vagy mini csipkepapírt esetleg arany lapocskákat ezzel is megtisztelve a kész remekműveinket .Nagyon sok múlik azon, hogy hogyan tálaljuk fáradságos munkával készített édes falatkáinkat.





      Ezeket a fotókat a desszertjeimről Kaunitz Tamás készítette Makány Márta Esküvő c. könyvéhez    


A desszertek kínálásán is nagyon sok múlik.Használjunk elegáns finom vonalú desszertes állványt vagy letisztult mintázatú porcelánokat. Esetleg személyre szóló módon: desszertes tányérokra kis extra díszítéssel kombinálva. Ez lehet: friss gyümölcs, szószok, öntetek, csokoládé díszek-pasztillák.















Végül egy jó tanács: mindig frissen díszítsük a tálalás előtt a tányérokat, hogy az egész szerviznek üde hangulata legyen , minden vendég ellenállhatatlan vágyat érezzen arra, hogy beleharapjon munkánk gyümölcsébe.Vigyázzunk, hogy a dekorálás ne legyen zsúfolt, maradjon szellős, légies.

 Nagyon sok sikert kívánok minden kísérletező kedvű olvasómnak aki elhatározza, hogy kicsit különlegesebbé teszi és egyedi módon tálalja desszertjét.

6 megjegyzés:

  1. Hogy lehet nálatok választani??? :) Gyönyörű és kívánatos mindegyik!

    VálaszTörlés
  2. Annyira gyönyörűségesek ezek a fotók! Igazán művészien és étvágygerjesztően tálalsz! Nagyon tetszik az összes desszert!

    VálaszTörlés
  3. Pont tökéletes mindegyiknek a tálalása! Mindet megkóstolnám sorban. :) Még az is felfedezhető, hogy melyik milyen ízekből áll össze, szinte a számban érzem...

    VálaszTörlés
  4. csak ámultan,nagyon guszta a tálalás is!!!!

    VálaszTörlés
  5. Csak ámulok, és bámulok! Nagyon gusztusos a tálalás, a díszítés, se nem kevés, se nem sok, egy szóval tökéletes!

    VálaszTörlés
  6. Istenem, ezek a desszertek micsoda édes csodálatos kis tünemények!! Lassan már jobban odavagyok értük, mint a tortákért!! Felénk nem csinálnak ilyeneket, ezért (is) ámulok és bámulok a Tieid előtt!!:)

    VálaszTörlés