Osztrák csokoládétorta: (26cm átmérőjű tortaformához )
Hozzávalók :
28dkg (jó minőségű) csokoládé
20dkg vaj
7db egész tojás
22dkg cukor
4dkg liszt
csipet sütőpor
Készítés:A csokoládét a vajjal vízgőzön felolvasztjuk, a tojások sárgáját a cukor felével kihabosítjuk, majd a tojások fehérjét a cukor másik felével habbá verjük.
A kihabosított tojássárgájához hozzákeverjük az olvasztott vajas csokoládét, majd határozott mozdulatokkal a sütőporral elkevert lisztet.
Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot . Kivajazott formába öntjük.
160 fokon körülbelül 50 percig sütjük. Kihűlés után csokoládéval dekorálhatjuk.
Ez egy kivételes alkalom arra amit nem szeretnék ......
Aki ismeri a blogot és persze engem is az tudja, hogy nem szeretnék receptes blogot készíteni, talán majd egyszer, de egyenlőre erre még nincs időm és addig is gyűjtögetem a recepteket és kísérletezek az új ízeken...
Ez alkalommal viszont/mint azért már pár alkalommal/ kivételt teszek .
József!
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm a receptet, mindenképpen ki fogom próbálni:-)))
Egyszerű és isteni desszert. Vaníliafagyival és eperrel (nem saját ötlet) meg valami fenomenális.
VálaszTörlésSzia Józsi!
VálaszTörlésKöszönöm magam is a receptet, egészen biztos, hogy ki fogom próbálni, mert nagyon jól néz ki és személy szerint örülök az ilyen bejegyzéseknek.