2011. október 5., szerda

MAKÁNY MÁRTÁNÁL JÁRTAM INSPIRÁCIÓÉRT



Tegnap délelőtt abban a megtisztelő lehetőségben volt részem, hogy betekintést nyerjek a kulisszák mögé Makány Mártánál. Az ismeretségem még egy évvel ezelőtt kezdődött vele, amikor is a könyvéhez készíthettem tortákat és desszerteket. Mi más is lehetett volna mint esküvői torta az amivel én is részese lehettem ennek a könyvnek és ez a téma volt a látogatásom célja is. Nagyon nagy hatással volt a munkámra Márta! Élvezet volt vele és csapatával dolgozni. Most azonban azon dolgozom, hogy a jövő évi trendet bemutassam a házasulandóknak. Sajátos trend lesz ez azt garantálom mindenkinek. Olyan tortákat fogok készíteni, amelyet látva mindenki szeretne majd egy tortát tőlem.
Mártánál alaposan körülnézve szinte magával ragadt a hely varázsa.  A falakba átitatódott kreativitás és érzékiség magával ragadja az embert.Amerre néztem , mindenütt ruhák és textíliák .
Sajátos ízlésvilága tette oly népszerűvé őt . Hatalmas fodrok és gyönyörű csipkék amelyek őt igazán jellemzik, na és a színek.
A színfalak mögé belépve, az alkotó műhelyben még több ráhatás éri az embert.
A lehetőséget kihasználva beszereztem minden olyan anyagot amire szükségem lehet, pár Makány Márta ihlette tortához.
Persze nem mentem üres kézzel én sem, mert elhalmoztam mindenféle finomsággal,amit Márta nagyon szeret! Este beszéltem még vele telefonon és akkor ért a nagy hír: Makány Márta  menyasszonyi ruhát tervez az én esküvői tortámhoz :)
Nagyon megtisztelő ez nekem..... nem is tudnám szavakba önteni micsoda fantasztikus dolog.
A hónap végéig folyamatosan készítem a jövő évre kitalált tortáimat és utána Kaunitz Tamás fantasztikus fotográfus készít róluk képeket.  Ezen tortákból választok majd ki egyet, amit Mártának elküldök és ő kreál hozzá egy ruhát.
Csodás volt ez a nap, bejárva fővárosunkat , mindent beszereztem amire szükségem lehet. Most már csak az alkotás marad hátra.







5 megjegyzés:

  1. Én a jövő évi tortacsodáid nélkül is szeretnék Tőled tortát. :) Csak rossz helyen laksz :)

    VálaszTörlés
  2. Ha két művész találkozik... Nagyon várom, mi sül ki belőle!

    VálaszTörlés
  3. Öröm olvasni ezt a bejegyzést, engem teljesen magával ragadott a lelkesedésed! Már ki tudja hányadik olyan poszt, amit fülig érő szájjal olvasok és végül nem is bírom ki, hogy szó nélkül hagyjam! Most is így jártam, de egyszerűen nem is találom a megfelelő szavakat (most sem), hogy kifejezzem, mennyire csodállak azért, amit csinálsz és azért is, ahogyan gondolkodsz! Rajongok a tortáidért, de jól tudom, hogy ezek még lélegzetelállítóbbak lesznek - a profi fotós pedig képeken igazán vissza tudja adni a hangulatot.
    Gratulálok, hogy Makány Márta fog ruhát tervezni a tortádhoz, látod, a te tortaremekeid is igazán inspirálóak! Nagyon-nagyon kíváncsian várom ezeket a tortákat is!

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok! Ez aztán nem semmi! Nem sok olyan cukrász van az országban, aki ugyanezeket elmondhatná magáról, sőt talán nincs is ilyen rajtad kívül! Mindenképpen érdekes világba csöppentél, és ebből is látszik, hogy a tortadíszítés is egy művészet. Most pedig ez a két művészeti ág összefonódik. Csoda születik! :)))

    VálaszTörlés
  5. Köszi mindenkinek, már alig várom a végeredményt én is :)

    VálaszTörlés