2012. január 2., hétfő

ÉBREDEZŐ TERMÉSZET

Megosztok veletek egy másik kedvencemet, ami ugyancsak a Matias idei torta-tervei közül való.
Természetesen nem más mint karamell-karamellel.
Az alapelképzelés nem volt más, mint készíteni valami extra és látványelemekben gazdag tortát. Az alapszín ismételten fehér volt, de ezen kívül minden a zöld árnyalataiból áll össze.
A zöldek zöldje lett ez a torta, minden szeglete a természet ébredezéséről mesél, tetején egy impozáns fantáziavirággal, ami minden tekintetet magára szegez. A közepén a már jól ismert megoldással készített átmenetes árnyalatokkal borított cukorcseppek.
Nem használtam semmi olyan dolgot a tortán, ami nem ehető, mert még a torta alján tekergő indáktól az öntött cukor-kockákig, minden karamellből készült.
A torta alakja formabontóan: hatszög lett, ami önmagában elég komoly külsőt adna a tortának, de a kellemes árnyalatok és az elegáns , már-már légiesen könnyed virág finoman ellensúlyozza mindezt.
Ezt a tortát is a tavaszias hangulatú tortáim közé sorolnám, amely akár egy szabadban tartott esküvőn, akár egy elegáns éttermi vacsorán megállja a helyét.
Remélem elnyeri a tetszésetek ez a torta is , mert nekem a "nagy kedvencem kategóriába" tartozik.....


Aki szeretné ezt a tortámat élőben is látni, azt szeretném figyelmeztetni, hogy közeledik a GYŐRI ESKÜVŐ KIÁLLÍTÁS időpontja !( január 21-22) 
Várok mindenkit szeretettel, mind a két napon kint leszek és készséggel állok mindenki rendelkezésére.








12 megjegyzés:

  1. Csodálatos! Nagyon elegáns a torta és gyönyörű virágot komponáltál megint. Akkor ez belsőleg nem polisztirolból van, vagy a kiállításra elkészíted újra? Biztos az állukat keresgélik majd a padlón az oda látogatók. :)

    VálaszTörlés
  2. Ismét gyönyörűséget alkottál!Gratulálok hozzá!
    Legyen idén is sok ilyen csodás munkád!Boldog Új Évet! : Jolika :)

    VálaszTörlés
  3. Fantasztikus! :-) Nem is fokozom tovább, mert ezzel mindent elmondtam? ;-)

    VálaszTörlés
  4. Remélem, indulsz a webcukrász versenyen.
    http://webcukrasz.lapunk.hu/- itt a kiírás.
    BÚÉK!

    VálaszTörlés
  5. A karamell-csodáidon már meg sem lepődöm, szokás szerint észbontóak, de ez az alak és a burkolat!!! Ember! Ytongból nem tudnék ilyen szabályosat alkotni! Kész vagyok tőle teljesen! :)

    VálaszTörlés
  6. Tavasz lett a lelkemben ettől a gyönyörűségtől :)

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm mindenkinek , nagyon örülök, hogy tetszik nektek....
    Pixie: ez a torta is polisztirol, de ez esetben nem használtam a dekorációhoz, csak ehető anyagokat !
    A kivitelezése igazi tortából sem jelent akadályt, bárki bevállalhatja, én megtenném :)

    VálaszTörlés
  8. Ez maga a tökéletesség! Gratulálok, igazán gyönyörű! :)

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm a választ! :) Azért is kérdeztem, mert kiváncsi lennék, hogy mi a különbség látványban a kettő között. És olyankor mit kentek a burkolat alá? Ugyanúgy vajkrémet?

    VálaszTörlés
  10. Szemi: köszönöm neked :)

    Pixie : Látványban semmi különbség nincs, mert a burkolat takar mindent!A meló egy műtortával sokkal nehezebb, mert nincsen súlya ami tartást adna.....A burkolat alá ilyenkor is vajkrémet kenünk, bár ez sem egyszerű mutatvány :)

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm szépen! Igen, sejtettem, hogy nehezebb lehet egy olyan könnyű kis anyaggal a munka, de nagyon érdekes mindenesetre. Csak azt gondoltam, hogy valami mást kell alá kenni, hogy tartós legyen, mert gondolom a vaj, ha elkezd megromlani, vagy avasodni, jobb ha az ember nem megy a közelébe. :) Bárhogy is nézem, nagyon szép.

    VálaszTörlés
  12. Pixie : Nincs vele gond, mert csak minimális réteget kell felvinni rá, hogy rátapadjon a burkolat ! A torta egy évet simán kibír és nem kell tartani a kellemetlen szagoktól, mert a burkolat szigetel és ha kiszáradt olyan mint egy kerámia :)

    VálaszTörlés