2012. január 11., szerda

BÚCSÚ ÉS EMLÉKEZÉS

Sajnos az ember nem is tudja mekkora kincs van a kezében , addig amíg el nem veszíti ! Ez igaz volt rá is Terike nénire is....
Sokat gondolkodtam rajta, hogy megosszam e veletek az érzéseimet, de végül úgy döntöttem , megteszem, mert ez a legkevesebb amivel tartozom neki és az emlékének -s remélem méltó hely ez a búcsúra , mert Ő egy IGAZI CUKRÁSZ volt.
Talán emlékeztek rá néhányan, hogy említettem már őt, mint a régi szakoktatómat és a karamellel való ismerkedésem is neki köszönhetem.19 évvel ezelőtt ismertem meg őt péntek 13. án találkoztunk a felvételi vizsgámon először .Már az első pillanatban szimpatikus volt nekem és talán én is neki, mert az évek alatt felkarolt engem és segített elindulni a szakma útján. Talán látta bennem az embert és a szakember lehetőségét, éppen ezért  támaszom és lelkes segítőm volt éveken át . Számtalan versenyen és bemutatón jártunk és az évek múltával is szoros kötődés maradt bennünk! Hazautazásaim alkalmával találkoztunk és mindig büszkén és kíváncsian érdeklődött a jelenem iránt. Olyan volt ő mint egy igazi nagyanyó aki minden tanítványát szerette és akihez cukrászok ezreinek van kötődése szerte e hazában .34 éves pályája alatt cukrászok százait oktatta és még nyugdíjas évei alatt sem tétlenkedett, csak oktatta a fiatalokat.Számtalan versenyen indított tanulókat és minden alkalommal boldogan, de a háttérben maradva büszkélkedett. Nála jobb tanár aligha volt e világban és számomra örök példa értékű lett minden ami tett az életében !Érdekes az élet, mert január 13.án pénteken lesz a temetése , épp úgy búcsúzunk , mint ahogyan találkoztunk.
Terike néni drága ..... nyugodj békében .

5 megjegyzés:

  1. Kedves József!
    Annyira meghatottak a szavaid. Milyen jó lenne, ha a mai fiatalok olvasnák a soraidat!!!!
    Szépen emlékeztél meg arról a nagyszerű emberről, aki elindított a pályán és akinek annyit köszönhetsz!
    Nyugodjon békében!

    VálaszTörlés
  2. Nyugodjon békében Terike néni! és én is csatlakoznék az előttem szólóhoz. Köszönöm én is neki, hogy ilyen nagyszerű szakembert varázsolt belőled!

    VálaszTörlés
  3. Csak az hal meg, akit elfelejtenek.
    Terike néni továbbél a szívedben.

    VálaszTörlés
  4. Így van értelme egy életet leélni!
    Tényleg meghatóak a szavaid....Nyugodjon békében!

    VálaszTörlés
  5. Nyugodjon békében. Akiről ilyen kedves szavakkal emlékeznek meg,
    az biztosan megérdemli.

    VálaszTörlés