2011. november 21., hétfő

A NAGY LELEPLEZÉS : 2. RÉSZ







Elérkezett az idő, hogy megmutassam nektek másik nagy szerelmem....( tortám ) amit azon okból készítettem, hogy Makány Márta készítsen hozzá egy fantasztikus ruhát. Talán emlékeztek rá, hogy Márta  a legutóbbi  látogatásom alkalmával megígérte, hogy készít egy általa tervezett ruhát a tortámhoz. nagyon sokat köszönhetek neki, mert a barátsága mellett nagyon sok segítséget és inspirációt kaptam tőle. Mint ember is nagyon közel áll hozzám, de mint tervező is, nagyon irigylem az munkásságát.
Ma reggel beszéltünk telefonon és a szavai nagyon sok töltetet adtak a munkámhoz.
no de térjünk a lényegre .....

A torta egy, a Mártától hozott anyagminta ihlette. A tüllre vart szatén szalagokat próbáltam meg utánozni a magam módján. Nem szerettem volna, ha túl mesterkélt vagy erőltetetten megrendezett lenne, ezért szabadjára engedve a fantáziámat és a pillanatnak élve tekergettem a karamell szalagokat. A legnehezebb az volt, hogy legyen a tortán rend, de ne legyen megtervezett és mégis egy egységes összképet alkosson a végén!
Az alsó tortát laposabb a felette lévőt magasabbra hagytam, melyre egy, a  karcsú hatást elősegítő kis tortát helyeztem. Ennek a kis tortának az oldalát a már bemutatott cukorcseppmozaik díszíti: ekrü és átlátszó árnyalatok keveredésével. A két felső torta átmérőben nem nagyon tér el egymástól és gyönyörűen kiemelkedik a végeredményen.
Az alsó tortákat nem akartam kihívóan díszíteni, ezért szalaggal és kristályokkal díszítettem. Ezzel teret adva a felső torta nyújtotta látványnak.   Az ekrü színű alap burkolat és a karamell minták tökéletes egészt alkotnak amit  a karamell cseppek, kristályok és szatén szalag selymes csillogása csak tovább fokoz.
Nagyon sok munkám van ebben a tortában és nagyon elfáradtam, mire a végeredményt láthattam, de megérte, mert életem egyik legszebb pillanatai közé tartozik.....
Most már nincs más dolgom, mint kivárni a két tervezőnő alkotását......de lehet, hogy ez lesz a legnehezebb :)

Nagyon várom a véleményeket és az észrevételeket mindenkitől, úgyhogy tessék kommentálni a látottakat...





22 megjegyzés:

  1. Valami meseszép, nem tudok szavakat találni rá:-))

    VálaszTörlés
  2. Jah, én meg már néztem, hogy selyemszalagokat tűztél a tortára és biztos jó ötlet ez?! Aztán olvastam, leesett és teljes ámulat! Ez az eddigi legkifinomultabb munkád, nagyon elegáns, ez A TORTA!

    VálaszTörlés
  3. Lélegzetelállító! Gyönyörűűűűű!

    VálaszTörlés
  4. Húúú!!! Ez egy csoda!! CSODA!

    VálaszTörlés
  5. Erre nem lehet szavakat találni!!!!Elképesztően gyönyörű,és trendi!Mintha menyasszonyi ruhával borítottad volna!Lehet,hogy kieresztetted a szellemet a palackból,és jövőre virágok helyett szalagokat tekergetsz!

    VálaszTörlés
  6. Ilyen menyasszonyi tortát szeretnék!!!Ezzel szerintem el is mondtam mindent!Gyönyörű lett!:)

    VálaszTörlés
  7. Nekem ez az a torta,amit ha elém tennének,nem tudnék megszólalni.Annyira fantasztikus minden részlete,hogy nehéz szavakban leírni.Visszafogott,ugyanakkor egy nagyon erős egyéniség ez a torta.Egy CsODA!!!! Szívből gratulálok!

    VálaszTörlés
  8. Hát, lássuk csak:
    Elegáns, kifinomult, lenyűgöző, látványos, különleges, mutatós, szóval fantasztikus!
    A színesek is tetszettek, de az én fehér mániámnak ez az eddigi - egyik - legtökéletesebb!

    VálaszTörlés
  9. Hat ez a torta egyszeruen gyonyoru lett....a kristályok, lehet kicsit hujen fog hangzani de azok is ehetoek? ritkan talalkoztam tortan ilyesmivel es ezert nem tudom...:-s

    VálaszTörlés
  10. Tulajdonképpen alig van díszítés a tortán, de az nagyon el van találva! A formája se éppen szokványos, de az összhatás lenyűgöző!
    Szerintem a menyasszonynak kell hozzáöltözni egy ilyen tortához.

    VálaszTörlés
  11. Újra elakadt bennem minden értelmes gondolat, képtelenség szavakba önteni mennyire megszerettem ezt a tortát. Tudod, sokat jelent nekem, több okból is - amit most újra köszönök neked!
    Erre a tortára illik minden olyan jelző, amire egy elegáns esküvő kapcsán asszociálnék. A legkedvesebb számomra!

    VálaszTörlés
  12. Ámulat, meseszép, letisztult, elegáns, harmonikus, GYÖNYÖRŰSÉGES!!!

    VálaszTörlés
  13. Nagyon köszönöm ezt a sok dicséretet, amivel elhalmoztatok és nem jutok szóhoz sem az érzéstől amit nekem jelent mindez..... Ezért nem is ragozom tovább.... VÁRLAK BENNETEKET TOVÁBBRA IS !

    VálaszTörlés
  14. A legnagyobb szerelmem lett ez a torta és nem is tudom a többit szavakba önteni.

    VálaszTörlés
  15. Egyszerűen elképesztően,káprázatosan gyönyörűséges!!

    VálaszTörlés
  16. Előttem már mindent leírtak,úgyhogy nem találok már szebb szavakat,annyit csak hogy légy nagyon büszke magadra hogy ilyen tortákat tudsz varázsolni!

    VálaszTörlés
  17. Szia!

    Ez a torta egyedi és meseszép!
    Majd egyszer ilyen csodaszép menyasszonyi tortát szeretnék:)
    Ez szerelem első látásra:)

    VálaszTörlés
  18. Nagyon köszönöm mindenkinek :)

    VálaszTörlés
  19. hát erre a csodára nem lehet szavakat találni!
    férjhez mennék csak egy ilyen tortáért :)

    VálaszTörlés