2011. november 12., szombat

KÜLÖNLEGES VIRÁG AZ ÜNNEPELTNEK

Egy különleges lehetőséget kaptam a sorstól, amikor egy olyan torta elkészítésére nyílt módom, amit nagyon-nagy élmény volt megvalósítani. Egy kedves barátom fordult hozzám azzal a kéréssel, hogy készítsek egy nagyon szép tortát a testvére Réka névnapjára. Azért gondolt arra, hogy egy általam készített tortával lepi meg, mert testvére nagy rajongója a munkáimnak és nagyon szeretett volna egy "Józsi virágot"   :)
Hát ....... én nem vagyok semmi jónak elrontója, ezért boldogan láttam neki a feladatnak.
A kedvenc szín lett az alap elgondolás , ami nem más mint a zöld. Szerettem volna egy nagyon különleges tortát készíteni, aminek majd nagyon fog örülni az ünnepelt, ezért egy saját virággal leptem meg őt.
A virág olyan lett ahogyan elképzeltem........csodaszép! Ez most lehet, hogy rosszul adja ki magát, de én nagyon elégedett voltam a végeredménnyel.
A szirmok, mint valami holdbéli képzeletvirágon sorakoznak egymás után és az összkép valami szemet gyönyörködtető látványként tárul elénk.
A torta Eszterházy-torta lett, mert ez a nagy kedvence és halvány zöld burkolatot kapott. Az alsó peremét karamell indákkal tekertem körbe és két levéllel zártam le. Nem szerettem volna, ha bármi is elveszi a figyelmet a virágról, ezért nem tettem semmi dekorációt a tortára. Remélem az ünnepeltet boldoggá tudtam tenni ezzel a munkámmal és bónusz ajándékként szeretném ezt a virágot Réka-virágnak nevezni és ígérem, hogy soha senki nem kap ilyen virágot, mert ez csak a tiéd :)
Most mutatok néhány képet a tortáról, hogy lássátok miről beszéltem....

Remélem elnyerte a ti tetszéseteket is a torta és a virág és remélem másoknak is okoztam egy kis esztétikai élményt a munkámmal.....
Az ünnepeltnek ezúton kívánok boldog névnapot !

15 megjegyzés:

 1. nagyon köszönöm.... és nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre !

  VálaszTörlés
 2. Hű, elállt a szavam ettől a virágtól! Gyönyörű lett a Réka-virágod! Nagyon-nagyon szép!

  VálaszTörlés
 3. Az eddigi virágaid is gyönyörűek és különlegesek. Ennek viszont párja nincsen!!! Lélegzetelállítóan szép... főleg ebben az árnyalatban!!! Gyönyörű!!!

  VálaszTörlés
 4. Különleges a virág, nekem egy picit a kövirózsára emlékeztető. Szép! :)

  VálaszTörlés
 5. Gyönyörűséges torta! A virág pedig elképesztően szép! Nekem a zöld a kedvenc színem, de ez az árnyalat különösen tetszik.

  VálaszTörlés
 6. Nagyon köszönöm a véleményeket mindenkinek. Örülök, hogy elnyerte a ti tetszéseteket is a végeredmény :)

  VálaszTörlés
 7. Hát, ismét egy csoda született!
  Lassan kezdek irigykedni azokra, akik kaphatnak "Józsi-tortát" :-)))

  VálaszTörlés
 8. Annyira,de annyira gyönyörűűű!

  VálaszTörlés
 9. Ez valami álomszép...mesébe illő!

  VálaszTörlés
 10. Köszönöm lányok a hozzászólásokat....annyira örülök, hogy tetszik :)

  VálaszTörlés
 11. Álomszép,le vagyok nyűgözve a munkáidtól!

  VálaszTörlés
 12. Ez a harmadik kedvencem a színe miatt! :D
  Tünde

  VálaszTörlés