2011. november 16., szerda

A NAGY LELEPLEZÉS 1. rész ( TÜRKIZ )

Kedves Látogató !

Mint azt már mondtam és ígértem, eljött az idő az első torta bemutatásának a jövő évre készített tortáimból.  Nagyon sokat gondolkodtam rajta, hogy hogyan tegyem meg és, hogy mikor, de már nem tudtam tovább tartani magam.......
Meg akartam veletek osztani ennek a munkának az eredményét, -s noha nem mutatom még meg mindet, de két tortát azért láthattok.
Elsőnek azt a tortát amit Kósa Annamária választott ki magának, hogy készítsen hozzá egy általa tervezett ruhát. A tortáról nem szeretnék sokat írni, mert szerintem a képek majd magukért beszélnek. Az alap elgondolás az volt, hogy legyen extravagáns, letisztult, de ugyanakkor érzékien képviselje az elképzelt menyasszonyt.
Hűvös elegancia jellemzi, amit letisztult egyszerű, de ugyanakkor kifinomult formákkal tettem vállalhatóvá és különlegessé. Az alap szín a türkiz amit a tortán is és a virágon is használtam fehérrel kombinálva.


A torta formabontó, de ugyanakkor attraktív alakja és a színek játéka különleges összhatást biztosít. A virág bibéjében felsorakoztatott 14-féle színárnyalat és formavilág extrém külsővel ruházza fel a tortát.A már-már monumentális virág az összképet teljesen átalakítja és méltó díszévé válik a végeredménynek. A cukorcseppmozaik design visszaköszön a torta nyakát képező apró zsúr tortán is, ahol 5 színárnyalatot használtam.
A torták alját szatén szalaggal zártam le és ezzel elnyerte a végső formáját ez a munkám is.
Fantasztikus dolog volt megalkotni valami teljesen újszerű és egyedi formavilágú tortát . A munka végeztével órákig tudtam volna gyönyörködni az összhatásban.....
Remélem nektek is sikerült egy kis optikai élményt biztosítanom ezekkel a képekkel és nagyon kíváncsian várom mindannyitok véleményét.






A fotókért nagy-nagy köszönet : Kaunitz Tamásnak és Kövesdi Rékának ......    :)

19 megjegyzés:

  1. Esküszöm elállt a szavam is... lehet ezt még fokozni? Őszintén gratulálok Neked és tessék nyitni valami hatalmas zsákot, ahová majd a rengeteg elismerő szavakat besöpörheted! Ez fantasztikus! Csak így tovább!! ;-)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik, tényleg teljesen eredeti, egyedi, nagyon különleges. A színei is gyönyörűek!

    VálaszTörlés
  3. Nem csalódtam, ez fenomenális! :)) Ezek a színek!! Még ilyet, még! :))

    VálaszTörlés
  4. A formák, a színek és szerintem még fények: a szalagok és a cukorcsepp mozaikok fénye is nagyon fontos szerepet kaptak ezen a tortán. Csak úgy vezetik a tekintetet!
    Nagyszerű élmény látni ezt a tortát, felfedezni az elemeit, majd pedig egyben, az összhatást élvezni. Bár extravagáns, de ugyanakkor pazarul elegáns lett és hihetetlenül légies!
    Úgy örülök, hogy megmutattad ezt a remekművet!
    El sem hiszed, mennyire várom már, hogy láthassam személyesen is a tortáidat!

    VálaszTörlés
  5. Lélegzetelállító! Mennyi árnyalata a türkiznek, gyönyörűséges és nagyon kifinomult. Maga a torta is nagyon szép, főleg ahogyan harmonikus alapot ad ennek a virágcsodának. Szívből gratulálok hozzá, hihetetlenül tehetséges vagy!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon köszönöm mindenkinek a véleményét , boldog vagyok, hogy tetszik a leleplezett torta :)

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű...ez a virág csodaszép!

    VálaszTörlés
  8. Szó bennragadt. Egyszerűen letisztult, ugyanakkor extravagáns és kifinomult ízlésre vall. A karamell virág pedig.........álom. Ismét beigazolódott az örök mondás: a kevesebb néha több.

    Csodállak!!!
    Szeretném meg is kóstolni végre ezeket a csodákat.........remélem lesz benne részem egyszer végre.

    VálaszTörlés
  9. Csodálatos... A virág valami varázslatos, percekig néztem, le se tudom venni róla a szemem.
    Gratulálok!

    VálaszTörlés
  10. Hát ismét egy remekművet sikerült alkotnod!

    Bár a kék nem az én színem, de a technika, a formavilág - kisebb, nagyobb átmérőjű torták váltakozása, cukorcseppek - igazán különlegessé teszik ezt a tortát!
    Gratulálok!

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm ismét mindenkinek a véleményét :)......
    Judit: Várlak szeretettel....Bármikor a Matiasban.
    Cilee: Nagyon örültem a szavaidnak:9
    Eszter: Bár a kék a tortákon nekem sem a színem, de ebben az esetben engem is elvarázsolt ..

    VálaszTörlés
  12. Ez megint egy csoda, nekem is elállt a szavam:-))
    A második kép lenyűgöző:-)

    VálaszTörlés
  13. Én különösen szeretem a színeket,a türkiz pedig egyenesen nagy kedvencem,így ez a torta a szívem csücske.Lélegzetelállítóan szép! EGyszerűen tökéletes!

    VálaszTörlés