2014. november 12., szerda

Változások és egy új élet kezdete !








fotó:  Szalay Mona  www.szalaymona.hu


Mint azt már előre jeleztem felétek az életem rengeteg fordulatot vett és vesz az elmúlt és elkövetkező időszakban.
Sokat gondolkodtam, hogy mit tegyek és mit kezdjek az életemmel, mert éreztem és érzem, hogy változásra van szükségem. Az elmúlt években rengeteget dolgoztam és igyekeztem mindenben a vendégeim kedvére tenni. Készítettem a tortákat , formáltam a figurákat,  a karamellvirágokat és észrevétlenül arra lettem figyelmes, hogy az emberek megismertek, talán meg is kedveltek és a tortáimmal sokak életének részévé váltam.
A sok évi munka alatt kicsit magam is elvesztem a torták világában és nem volt fontosabb dolgom, mintsem, hogy minél több embernek készíthessek tortát és megismertessem velük, hogy egy torta mennyit tud adni . Ha a tortát szeretettel készítjük, akkor az észrevehetővé válik a megrendelő számára is. Az ízek és a formák világában kicsit magam is elvesztem....
Az év elején éreztem, hogy szükségem van változásra és elkezdtem kialakítani az Élményműhelyt ahol nagyon sokan tiszteltetek meg engem azzal, hogy eljöttetek és velem együtt sütögettetek.
Olyan volt ez mintha a gyermekem lett volna. Sok munkám volt benne, de visszatekintve megérte, mert a tanfolyamok végén látni a boldogságot és önfeledt mosolyt amit a készített torta kivált , felejthetetlen.
Az Élményműhely nem csak ezt a boldogságot adta nekem, hanem magabiztosságot is egy picit és az érzést, hogy mennyire jó a saját magam dolgait és elképzeléseit megvalósítani és megküzdeni érte.
Ahogy a hónapok teltek egyre inkább éreztem, hogy mást szeretnék, másra vágyom és ez a vágy átalakult és AKAROM lett belőle. Éreztem, hogy szeretném a saját álmaimat megvalósítani és élni !
Az elhatározáshoz nagyban hozzájárult az Élményműhely sikere  és az, hogy mennyi ember követi a munkáimat és szereti az általam készített tortákat.  Észrevettem, hogy részévé váltam sokak életének és ezáltal az én életem egy része is kapcsolódik hozzátok. Befolyással voltatok rám, a sok hozzászólással és kedves szóval amit írtok és írtatok nekem...
Elhatároztam magam !
Igen kellett az elhatározás és ehhez kellettek a barátok is akik mellettem állnak, és köztük is egy aki mindenben mellettem áll , segít és támogat.... ( Ő tudni fogja, hogy neki szól ez a gondolat )
Megvalósítom az álmaimat mondogattam magamban és elkezdtem fejben összerakni a tervet, hogy a tervből valóság lehessen :) A mellettem állók és beavatottak nagyon pozitívan fogadták az elhatározásomat  és mellém álltak....támogatnak!
Ha ismertek egy picit az írásaimból, akkor tudjátok, hogy nekem a torták az életem és a minden :)
Éppen ezért vágyom már régen egy olyan helyre ahol minden a tortákról szól...
Ha visszaolvassátok Mautner Zsófi riportját velem tudni fogjátok, hogy erre vágyom már régen...
A tortabűvölő királyfi címen megjelent riport végén kikívánkozott már a gondolat.

Tehát helyet kerestem és tervezgettem, majd lassan összeállt a képlet .
Megvalósítom az álmom és megnyitom a TORTA ÉS KARAMELL SZALONT !
Az üzlet már alakulgat és a piciny műhely is lassan összeáll .
Ahhoz, hogy az álom megvalósuljon le kell zárni a múltat...
A Matias Cukrászda és Én A JÖVŐBEN NEM JELENTI UGYANAZT  ! A cukrászdában december végéig leszek elérhető és januártól már a saját üzletemben tudtok csak elérni engem .
Bár a cukrászdában eltöltött hat év szép és tartalmas volt , de a saját jövőképem mégis fontosabb és az álomból remélhetőleg igazi valóság lesz :)
Ne ijedjen meg senki, mert az általam vállalt tortákat az idei évben még teljes lelkesedéssel elkészítem mindenkinek a cukrászda keretein belül, de új rendeléseket már nem áll módomban vállalni december második felétől...

A következő hetekben és hónapokban igyekszem majd ellátni benneteket információval és képekkel az alakulásról és a változásokról, mert számomra nagyon fontos a véleményetek és az, hogy mellettem legyetek .  A héten mindezt megkoronázva jelölést kaptam a HWG, ahol a szakmai együttműködés díjaként akár harmadszorra is én lehetnék a díjazott. Bár azt gondolom, hogy ez túlzás lenne, de mégis olyan édes a gondolat, hogy ismét számolnak velem és a munkáimmal...
A díjnak magának is sok köze volt az elhatározásomhoz, mert megerősített abban, hogy van helyem a szakmában. Ezúton is köszönöm mindenkinek aki megtisztelt  azzal, hogy érdemesnek talál a címre !
Kérlek benneteket, hogy drukkoljatok nekem és küldjétek az energiákat, mert szükségem lesz rá a jövőben:)
És ne feledjétek : Álmodozzatok , mert álmodozni jó !  És persze valósítsátok is meg mindezt :)

Szeretettel üdvözöllek benneteket :
Lengyel József












12 megjegyzés:

  1. Nagyon drukkolok, hogy az álmaid valósággá váljanak! Legyen elég erőd, egészséged, hogy létrehozd a saját tortaszalonodat. Remélem megtalálod majd oda is azokat a munkatársakat akikkel kiegészítve jól együtt tudtok dolgozni, alkotni, egymást segítve.
    December végén a sablonos "boldog új évet" kívánság nálad nem lesz az, valóban új kezdődik majd, és remélem boldog is lesz!

    VálaszTörlés
  2. Tudtam-tudtam-tudtam!!! Merj nagyon álmodni, és TE alkalmas vagy arra, hogy ezt meg is valósítsd.Sok erőt és kitartást hozzá. Drukkolok!!

    VálaszTörlés
  3. Kizárólag efféle változást tudok elfogadni :) A másik verzióm az volt, hogy visszavonulsz babázni kicsit - semmit nem tudok a magánéletedről, de ez lehet még ekkora nagy dolog :).
    Az álmainkat meg kell valósítani, okosan, módszeresen, kiváltképp ha akkora szakmai tudás, tapasztalat és hírnév van valaki birtokában, mint neked. Bele sem merek gondolni, milyen magaslatokig fogsz ezután szárnyalni! Hiszen már most is csodás munkáid vannak, de ez a változás az alkotói éned még jobban megdobja majd. Simán menni fog, mert a szívügyed. Soha ne felejtsd el azt a hangulatot, amit most érzel, tartogasd meg a megfelelő kis bugyorban, hogy amikor elbizonytalanodnál vagy nehézség állna eléd, fel tudd idézni. További jó munkát, álommegvalósítást! :)

    VálaszTörlés
  4. GRATULÁLOK!!! Végree!!!!!!! Te vagy a legjobb, felnézünk rád. Büszke vagyok rá, hogy kecskeméten tanultál, a szülővárosomban.remélem tanulni majd még lehet menni hozzád.

    VálaszTörlés
  5. Végre! :) Józsi ez remek döntés volt a részedről! Kívánom minden elképzelésed valósággá váljon, mert Te igazán megérdemled. :) Nagyon sok erőt és kitartást kívánok! Puszi

    VálaszTörlés
  6. Nagyon örülök ♡♡♡ :-) !
    Akkor megmaradsz nekünk csak más módon más helyen ha jól értem! Az álmod valóra válik !
    Én nem tanultam sütni s díszíteni.De a szeretet amit a szeretteim iránt érzek segít, hogy olyat alkossak amivel örömöt s mosolyt csalok az arokra.Leginkább 2 éves Vicus unokámnak sikerült ez egy farmos torta megalkotásával glutén s laktóz-tejcukor érzékeny változatban.Az emeletes tortából egy szelet maradt a mamának s a töpörtyű vissza járt az asztalhoz titokban tortázni.Az ismerőseim azt hitték, hogy rendeltem valahol.Ennél nagyobb elismerés nem is kell.Ezt neked is köszönhetem ♡!Sok erőt és kitartást kívánok!

    VálaszTörlés
  7. Őszintén kívánom, hogy teljesüljenek az álmaid, hiszen olyan embernek tartalak, aki ezt igazán kiérdemelte a munkájával, az elhivatottságával, a szerénységével, az emberségével. Magamnak pedig azt remélem, hogy jövő júliusban felkereshetlek azzal a kéréssel, hogy készíts el a lányom esküvői tortáját :)

    VálaszTörlés
  8. Gratulálok Józsi! Gondoltam én, hogy egy saját vállalkozásod lesz, amiben kiteljesedhetsz, és minden úgy van, és leszen ahogy te azt megálmodod! Szívből kívánok hozzá sok sok erőt és kitartást neked! :))

    VálaszTörlés
  9. Drukkolok hogy az álmaid valóra váljanak :)

    VálaszTörlés
  10. Gratulálok, sok szerencsét az új élethez! :)

    VálaszTörlés