2014. január 1., szerda

Barokkos túlzás elegánsan....

Elkezdődött egy újabb év és szeretném, ha ismét tortásan jól indulna ez is, mint mindig :)
Mi lehetne jobb mód arra, hogy méltón kezdjem el az évet, mint egy újabb 2014-re tervezett tortakollekció bemutatása.
Nem tudom, hogy lehetne e gazdagabb és attraktívabb tortát elképzelni, mint ezek a torták erre az alkalomra.
A túldíszítettség nem annyira jellemző rám, de ebben a szettben szerettem volna, ha egy kicsit ismét másik arcomat mutatom meg nektek és annak a lehetőségét, hogy egy gazdagon díszített torta is lehet ízléses .
Az arányokra azért vigyázni kell, de a végeredmény egy buja tortakollekció ami pazar eleganciát hordoz minden porcikájában.




Az arany és a zöld tudjuk, hogy nagyon ütős párosítás, de ha mindezt egy olyan díszítési technikával készítjük el ami a barokkos túlzást mutatja és ebben a közegben is tálaljuk, akkor azt hiszem, hogy  a végeredmény egy szemet gyönyörködtető káprázat lesz ami nem könnyen feledhető emlék és élmény marad ...


Ha már zöld és azon belül is a lime és pisztácia zöld árnyalatai, akkor a töltet sem lehet más a tortákban, mint lime torta pisztáciás felvert tésztába burkolva .
A hortenziák pedig elég hangsúlyos kiegészítőnek bizonyultak ismét :)


                             FOTÓK: SZALAY MONA   ( www.szalaymona.hu )

A torták barokkosan túlzó díszei brossok és kristályok aranyszínben pompázó ehető verziói, fodrokkal és gyöngyökkel kombinálva.
A zöld több árnyalata, ekrüvel és arannyal, a színek és formák sokaságával , az aranykeretes tükör előtt egy kandalló párkányán ..... kell ennél több ?

Minden kollekció a kedvencemmé lett az idei évre tervezettekből, de Ő..... valahogy különlegesen békés és nyugtató hangulatot áraszt :)

Boldog 2014-et mindenkinek !

1 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszik, szerintem egyáltalán nem túldíszített. Pont annyi, amennyire kell. Lime-pisztácia.... Hm....Ígéretes párosítás.

    VálaszTörlés