2011. október 16., vasárnap

MEGY A MELÓ ÉS FOLYIK A TERMELÉS

Bocsánat mindenkitől, aki rendszeres olvasója a blogomnak, mert mostanság nagyon elhanyagoltalak benneteket. Nagyon sok a tennivaló a Matias táján és nem igazán látom még a végét! Minden nap annyi teendőm van, hogy estére kelve már azt sem tudom hol áll a fejem. Rengeteg impulzus ér a munkám során: jók és rosszak egyaránt. Hatalmas mennyiségű fotót készítettem és készítek folyamatosan arra az időre,amikor lecseng ez a zsúfolt időszak és hódolhatok a kedvenc hobbimnak a blognak. A napokban készítettünk egy nagyobb rendezvényre süteményeket. Háromféle desszertet és a megjelenő vendégek számára 200db burkolt desszertet és egy 50 szeletes tortát. Nagyon sok munkám volt ebben a rendezvényben is és a kollégáim segítsége nélkül nem is mentem volna sokra. A hétköznapi munka és a műtortázás a közelgő fotózásra teljesen felőrli az energiáimat, lassan már mint egy zombi vonszolom magam. Most is mint minden alkalommal nagyon köszönöm az önfeláldozó segítséget NAGY ATTILÁNAK és a közelmúltban hozzánk csatlakozó GINTLI GÁBORNAK , akik szabadidejüket nem sajnálva kitartó munkatársaim voltak . Nagyszerű dolog, ha az ember ilyen segítőtársakkal van megáldva .

A burkolt desszertek egyenként lettek ostya-logózva a burkolást követően, majd glazúrral pöttyöztem körbe minden darabot, csak a felső keretek körülbelül 6000db apró pöttyből álltak.  A nagy torta 50 szeletes volt és a desszertek mintájára készültek abszolút egyszerű dekorációval.

A sütemények háromféle variációban készültek, fajtánként 250db.
Pavlova mascarponés-vaníliakrémmel töltve és friss bogyós-gyümölcsökkel díszítve.



A második desszert a fehércsokoládés-mangó mousse volt, szintén 250db
Belga fehér-csokoládé mousse , mangó pürével és gyömbérrel





A harmadik desszert csokoládé mousse, szintén 250db
Belga ét-csokoládé krém , csokiládé ganche mázzan és arany füstlapokkal.


Szerencsére jól sikerült minden és nem történt malőr a munkálatok közben.
A következő heteim továbbra is a munkáról szólnak, készülnek a torták a fotózásra. Remélem minden rendben megy majd és büszkén vállalhatom a végeredményt. Nagyon szeretnék valami nagyot és maradandót alkotni, ami belevési az emberek fejébe a nevem és a Matias nevét . Sajna a képeket csak jövőre mutathatom meg nektek, mert nem szeretném ellőni a pillanat varázsát a kiállítás előtt. Azért annyit megsúgok, hogy az elmaradhatatlan fekete , most sem fog hiányozni a kelléktáramból. Türelmeteket kérem még egyszer és ígérem, hogy megéri várni :)
Addig is igyekszem majd a lehetőségeimhez mérten megosztani veletek egy-egy történetet és tortát.

3 megjegyzés:

  1. Még valahol a blogírásod kezdetén írtad a Matiasról, hogy ragaszkodtok a friss és minőségi alapanyagokhoz. Ezeket a fotókat elnézve döbbentem igazán rá arra, hogy ez mennyire így van! Gyönyörűek ezek a desszertek!
    Nagyon szeretnék ott lenni a torták bemutatóján, szerintem össze is hozzuk a lányokkal ezt a programot!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon remélem Gabi, hogy sikerül!
    Alig várom, hogy személyesen is megismerjelek benneteket :) A bemutató 2012 január 20-21. én lesz, ha jól emlékszem.

    VálaszTörlés