2011. október 23., vasárnap

HÉTKÖZNAPJAIM AKOGYAN ÉN MEGÉLEM

Mint azt már írtam , az életem leginkább egy nagy káosz az elmúlt hetekben. Rengeteg munka és még több probléma jellemzi a mindennapjaimat. Lázasan készülődök a tortafotózásra és reggeltől estig dolgozom azért, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek a siker érdekében.  Nem is tudom, hogyan tudom mindezt megtenni, sokszor úgy érzem, már nem bírom tovább energiával, de ekkor mindig ér valami pozitív külső hatás , aminek hatására van erőm folytatni. A kezeim közül , már csak úgy folynak ki a torták és megszámlálhatatlan mennyiségben készítem a karamellvirágokat.
Nem is tudom van e még rajtam kívül valaki, aki ennyi karamellvirágot készít nap mint nap.
A formatorták sokasága és a napi termelés teljesen kiszívja az ember erejét, de nem adható fel semmi, mert hajszolni kell a céljainkat.
Mik a célok?
Az én legnagyobb célom az, hogy a Matias és az én nevem ismert és elismert név legyen mindenki számára, hogy adhassak a jövőnek és az embereknek valami egyedit és valami maradandót.
Engem soha nem érdekeltek a szakmai versenyek és elismerések és továbbra sem célom ezeket hajszolni, hiszen ezek nem hasznosíthatók a mindennapokban. Sokkal nagyobb elismerés az emberek szeretete és hálás tekintete egy-egy édes alkotás fizetségeként.
Az embert ha megismerik az utcán és mondják, hogy ő az a bácsi aki a tortádat csinálta és a gyerekek ragyogó tiszta tekintettel boldogan köszönik azt. A fiatal párok, akik a szakember mellett az embert is felismerik benned és az esküvő után boldogan keresnek fel a keresztelős torta, majd a szülinapi torták sokaságáért. Rajongással szerető és tisztelő emberek akik elismerő szavakkal szólnak a munkádról -hát nem ezért csináljuk ?
Mások életébe kis örömet és meglepetést csempészünk mind-mind a magunk módján, -s bár észrevétlenül is , de részesei leszünk ünnepeiknek!
De visszatérve a jelenbe:
Nagyon szorít az idő és még annyi mindent szeretnék csinálni, de tudom, hogy nem lehet mindet , mert erre már nincs időm, ezért szelektálom a legjobbakat és azokat öntöm formába. Jelentem 20 torta már készen van a fotózásra és ezek közül szerintem legalább 6 ami nagyon sikergyanús.
Megtaláltam végre a saját stílusomat amit már régen kerestem. Szándékosan nem nézelődve tortaötletekért az interneten , saját kútfőből dolgozom. Nem engedem magam befolyásolni senkinek és semminek és így elég sajátságos az a trend amit én diktálok. Remélem nem lesz túl elrugaszkodott amit csináltam.......
De ennyit magamról és, hogy ne legyen ennyire száraz a bejegyzés mutatok pár képet a heti tortákból a teljesség és igényesség igénye nélkül.















11 megjegyzés:

  1. Mindegyik tortád fantasztikus! Annyira ízlésesen kombinálod a színeket és formákat!
    Csodálom a kitartásodat! Biztos vagyok benne, hogy nem lehet egyszerű az életed mostanában, de tarts ki! Biztos vagyok benne, hogy a siker nem marad el! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Nudlee a biztató szavakat, nagyon jólestek ..... ez azaz időszak amikor elkél néhány jó szó a folytatáshoz :)

    VálaszTörlés
  3. Egyszerűen fantasztikusak a tortáid!
    A bronz nekem is a kedvencem :)
    Csak azt mondhatom,amit Nudleee,hogy még egy picit tarts ki.Nagyon kíváncsian várom már a tortákat,amiket a fotózáshoz készítesz.Biztos vagyok benne,hogy hatalmas sikere lesz!!!!
    Szívből kívánom,hogy teljesüljön minden,amit kitűztél Magad elé :)

    VálaszTörlés
  4. A valódi sikert nem lehet mérni, mert nem kifejezhető számokban. A siker benned van, abban, hogy mindent megteszel azért, hogy a saját céljaidat elérd. Néha vannak napok, amikor újra és újra végig kell gondolnod, hogy valóban helyes-e a célkitűzés, helyes-e az a mód, ahogyan azt el akarod érni és vajon megéri-e mindez.
    A céljaid nagyszerűek, még ha most épp nehezebb is, én biztos vagyok abban, hogy el is éred őket! Mert a siker valóban benned van.

    VálaszTörlés
  5. Rengetegen vagyunk már akik biztatnak,meg tudod csinálni,kitartás!Az a sok szeretet amit kapsz nap mint nap,az elismerő kommentek,a kollégáid akik kiállnak melletted,felnéznek rád,ezek mind-mind erőt kell hogy adjanak!Hiszünk benned és tudjuk,hogy eléred a célodat.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó volt olvasni, ahogy írsz magadról és a céljaidról! És főleg azt, ahogyan ennek megvalósítását tervezed és kivitlezed! Nagyon szimpatikus ez nekem.
    Én is azt látom, hogy siker nem marad el és minden meglesz, amit szeretnél! Kívánom szívből és sok-sok kitartást is kívánok, hogy átendülj a nehézségeken, amik olykor eléd állnak.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon-nagyon köszönöm mindenkinek a biztatást és azt, hogy hisztek bennem. Ígérem nem leszek hálátlan :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jó volt olvasni a bejegyzésedet, olyan jó, hogy megosztod olvasóiddal az érzéseidet, gondolataidat a tortázással kapcsolatban, olyan jó belepillantani a tortakészítés "mögé"... A torták nagyon gyönyörűek, és ízlésesek, nekem is a bronzos a kedvencem..., de a többi is elvarázsoló!! Sok kitartást kívánok Neked!!! A "belepakolt" munka idővel mindig meghozza a gyümölcsét...

    VálaszTörlés
  9. Csodálatos irás,emberi gondolatokról és a rendkivüli szakmaszeretetröl.A mai világban nagy ritkaság.Köszönöm,hogy olvashattam.

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm a kedves hozzászólást .... nagyon jólesett :)

    VálaszTörlés