2013. szeptember 29., vasárnap

SZEZONVÉGI GONDOLATOK ÉS MINDAZ AMI JELLEMEZTE AZ IDEI ÉVEM...

Ismételten véget ért egy esküvői főszezon !
Az elmúlt hónapokban kimondhatatlan mennyiségű édes finomsággal, néha monumentális alkotással voltam jelen mások Nagy-napján, megszámlálhatatlan esküvői torta készült, aminek a számát ki sem mondom, mert nem szeretnék senkit megriasztani...
A kiállítások után az év elején máris kezdetét vette a megbeszélések sokasága és fiatal párok százaival találkoztam személyesen. Az elvállalt tortákra nem is kellett sokat várni, mert szinte pár hónap alatt betelt, sőt túltelítődött a kapacitásaim száma.
Az elmúlt évben megfogadtam, hogy " igenis megtanulok nemet mondani" és ezt nagyjából be is tartottam, de természetesen idén is jócskán túlvállaltam önmagam.
Sokan voltak szerencsére azok, akik tényleg idejében jelentkeztek és a megbeszélés alatt gyorsan megtaláltuk a közös hangot, de ugye természetesen itt is voltak kivételek.
Mire elkezdődött a főszezon és kitavaszodott, máris úgy éreztem, hogy elfáradtam, pedig még csak akkor kezdődött igazán minden ...
Szépen belevetettem magam a munkába, és hétről-hétre készítettem a tortákat.
Változatos volt mondhatom a repertoár, mert szinte minden stílust és színvilágot bejártam amit ember bejárhat a tortáin. Igyekeztem megfelelni az igényeknek és beleadtam mindent a tortákba amit tudtam. Minden tudásom latba véve hétről-hétre készítettem a virágokat és a kiegészítőket .
Beleadtam minden tortába a szívem és a lelkem is, amit a nyári hónapok végére igencsak meg is éreztem. Lassan éreztem, hogy az elkészített tortákkal én magam is elfogyok és lassan, de biztosan kimerítem a tartalék energiáimat. Igyekeztem adni és adni, de az utolsó hetekre már teljesen megfáradtam és kimerítettem az utolsó tartalékaimat is. A feltöltést az jelentette, hogy a párok és az olvasók kedvesen értékelték a tortákat , illetve  csodás összhangot és egymásra találást láthattam a köszönetként küldött képeken, torta és tulajdonosa között...
Kimondani sem merem, mennyi tortát készítettem esküvőre, de nem is szeretnék ezzel kérkedni, mert ez nem erről szól, de mégis igazán büszke vagyok az elért eredményekre.
Az esküvők mellett rengeteg fotózáson vagyok túl, melyek egy részét már láthattátok, de sokat majd csak az elkövetkező hónapokban tudtok megtekinteni a megjelenések miatt.
Csodás dolgok születtek ezeken az alkalmakon is .
Mielőtt elkezdtem volna leírni a gondolataimat kicsit átnéztem a nyári képeket az albumokban és hatalmába is kerítettek az érzések, mert már az első oldalalak után azt gondoltam, hogy ez nem lehet....ezeket nem is én készítettem.... és ennyi volt ? Magam sem tudom felfogni, hogy hogyan voltam képes mindezt megvalósítani, de megtörtént.
Annyi dolog történt itt ebben az időszakban! Kaptam rengeteg kedves és szívhez szóló gondolatot és levelet tőletek olvasóktól, rengetegen el is látogattatok hozzám Győrbe és apró figyelmességekkel kedves emléket hagytatok nálam.  Már az év első hónapjaiban tapasztaltam szakmai féltékenységet és támadásokat, melyeket igazán nem is tudtam mire vélni, de igyekeztem mindezt oda tenni ahová való! Megjelentek barátok az életemben és olyanok is akik a barátnak álcázva próbáltak közelebb kerülni hozzám. Távoztak is emberek az életemből . Barátnak hitt kapcsolat....kapcsolatok adták meg magukat és derültek ki, hogy mindez csak az érvényesülés lehetőségei voltak.  Megannyiszor kerestem  önmagam elveszve a torták világában és bevallom volt néhány tébolyult pillanatom, de rá kellett jönnöm, hogy ez vagyok én... "a tortás ember" aki szerencsésnek mondhatja magát, mert megtalálta amire született és az emberek a tenyerükön hordozzák mindezért és visszaadnak minden befektetett pillanatot ! KÖSZÖNET ÉRTE ...
Tehát elég mozgalmas időszakon vagyok most túl.
Az utolsó hónap, hónapok voltak a legnehezebbek. Lassan éreztem, hogy elfogyok és minden nap egy próba volt amit meg kell ugrani. Éreztem, hogy lassan elhagy az erőm és kiég minden bennem ami eddig előre vitt . Elmaradtak a bejegyzések a blogon is, mert nem volt energiám már és nem tudtam feltölteni magam, mert az egyik hét követte a másikat, egyik esküvő után következett a másik és egyik sorsdöntő változás érte a másikat az életemben.
Hányszor!!!! Istenem hányszor mondtam azt magamban, hogy vége ! Befejeztem, elég volt és nem csinálom tovább... Nem akartam már ebben a mókuskerékben élni, ami úgy éreztem tönkretesz.
De minden alakalommal Összeszedtem magam....
Szépen felépítettem magam arra a szintre, hogy képes legyek mindent megvalósítani amit szeretnék, amit kell! És ez így ment hétről-hétre.
Arra is rá kellett jönnöm, hogy minden tortámmal tényleg szó szerint egy darabot adok magamból a megrendelőnek és ennek értelmében lassan de biztosan szét is "osztogattam" magam megannyi részletben. Talán ez azért is van, mert én nem is annyira munkának tekintem mindezt, hanem a hivatásomnak. Annak, amiben adni tudok mindenkinek némi boldogságot ami ebben a zord világban szükséges mindenkinek..
A nyár ismét eltelt és elmondhatom, hogy MEGCSINÁLTAM!
Jóval és rosszal egybevéve egy emlékezetes szezon áll a hátam mögött, amit soha nem fogok elfelejteni.
Sokat tanultam belőle és szakmailag is sokat fejlesztettem magamon, mert fel kell nőni minden egyes feladathoz amit az élet elénk sodor és élni akartam minden lehetőséggel amit ad.
Most a jól megérdemelt szabadságom ideje is elérkezett.
Kicsit visszavonulok és igyekszem összeszedni a gondolataimat a továbbiakra.
Alig lett vége és máris kezdődik minden előröl ....
Ismét jön egy alkotói fázis, amikor fel kell támadnom a hamvaimból és meg kell mutatnom nektek olvasóknak és a házasulandó pároknak, hogy melyek lesznek azok a torták amik a következő évben méltón képviselhetik  az esküvőt...
Kicsit feltöltöm az elemeket és belevetem magam a munkába és a műtorták világában teljesedik ki mindaz, amit az idén magamra szedtem mint tapasztalatot.
Tizenkettő tortakollekciót tervezek, ami minden stílust és karaktert megvalósít majd  torta formájában.
Az idén nagy változások várhatóak a szó szoros értelmében megújulást fogtok ismét látni, persze a már jól megszokott Józsi kivitelezésben :)
Sokszínű és azt hiszem nagyon kifejező kollekciók lesznek ezek, amiket majd december végén  mutatok meg nektek.  Nagy változás lesz, hogy idén méltó környezetben lesznek befotózva a torták megannyi kiegészítővel és ...... a többit majd meglátjátok :)

Izgalmas időszak következik most és tudom, hogy élvezni fogom minden pillanatát . A hozzá tartozó alkotói válságot , a megpróbáltatásokat, a boldogságot amikor egy kollekció összeáll és órákig tudnám nézegetni a részletekben elveszve . Tudom-tudom... ez már megszállottság , de ez vagyok én :)Zárásként megpróbáltam néhány képet kiragadni azokból amik igazán kedvesek voltak a számomra, de persze a teljesség igénye nélkül tettem mindezt.
Nagyon köszönöm mindenkinek aki engem választott idén és remélem nem sokan vagytok azok akik megbánták mindezt  :)
Nagyon megtisztelő volt nektek dolgozni és igazán izgalmassá tettétek az idei évemet !
Szeretném még megköszönni mindazon kollégámnak akik kitartottak mellettem és segítették a munkámat, elviselve annak minden nehézségét! Nélkületek mindez nem jöhetett volna létre, mert mindennek az alapját ti adjátok ... 
A jövőben igyekszem majd visszatérni a blog írásához is , mert érzem az igényét magamban annak, hogy közvetítsem a gondolataimat felétek :) Szorítsatok nekem, hogy minden jól alakuljon majd a 2014-es torták kivitelezésében .

4 megjegyzés:

 1. Szép és dolgos szezont zártál, gyönyörű tortákkal! Nagyon jó pihenést, kikapcsolódást és feltöltődést kívánok neked! És továbbra is nagyon tetszik, hogy minden ilyen összegző bejegyzésedben köszönetet mondasz a kollégáidnak is, akik lehetővé teszik az alapokkal, hogy így tudj szárnyalni.
  Sok szép tortát kívánok jövőre is, picit jobb erőbeosztással, hogy ne "fogyj el" a szezon végére:)
  Nagyon várom a jövő évi újdonságokat december végén!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon köszönöm !
  Én is izgatottan várom már a tortákat és a képeket is :)
  Rajtam nem fog múlni semmi sem ...

  VálaszTörlés
 3. Mindegyik tortádon látszik, hogy benne van a szíved-lelked.
  Ettől olyan csodálatosak és magával ragadóak, rajongok értük.
  Te egy hihetetlenül tehetséges és alázatos ember, művész vagy. Remélem azért ha most ki is merültél, azért egy kis töltekezés a családod körében segít majd hogy újra energiával teli ugorj fejest a tortázásba.
  Alig várom az új Józsi-kollekciót, furdal a kíváncsiság.
  A legjobbakat kívánom neked!
  Ildikó

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm Ildi!
  Remélem így lesz és lesz mivel elkápráztatnom majd mindenkit :)

  VálaszTörlés