2012. szeptember 23., vasárnap

A blogszülinapi buli nagy pillanatai és ahogyan én megéltem :)

Elérkezett az idő amikor végre sok hónapnyi várakozás és késés után megtartottam a blog szülinapját.

 Nagyon sok szervezkedés és tervezgetés után persze a sors átírt mindent, de utólag nem bánok semmit, mert így volt jó minden ahogyan volt....
Amikor eldöntöttem, hogy megtartom a szülinapot akkor azt terveztem, hogy ez egy kis csendben beszélgetős, kíváncsiskodós esetleg szakmázós buli lesz...
Na ezzel szemben volt itt minden, csak csend nem :)))
Azt találtam ki, hogy mutatok egy kis ízelítőt a vendégeknek a cukrászatból és adok módot mindenkinek a a burkolásra, tortázásra, dekorálásra és karamellezésre.
Bemelegítés gyanánt a Matias Étterem és Cukrászda jóvoltából vendégül láttam a lányokat.
Volt is nagy meglepetés, mert mindenki oldottabb hangulatban lett hirtelen :)
Buzási Renáta jóvoltából a sok édességet egy kis sós finomsággal is le lehetett vezetni. Bár a jelentkezés egy főre szólt, mégis volt aki másod magával érkezett( bár ez csalás, de ezúttal  megbocsájtom ) Készültem kötényekkel is ami vitathatatlanul Lilláéknak állt a legjobban :)

 Jóllakottan és vidáman nekiláttunk a tortamókának . Mindenki nagy lendülettel belevetette magát a burkolómasszába. Színeztek , gyúrtak ,nyújtottak és burkoltak...ki-ki a tudása szerint. Segítségük is volt, mert Eszter, Gabi és Orsi a három rutinos blogger mindenki igyekezett segíteni..

 Ezeken a képeken még minden rendben és a tervek szerint haladt, de ezután megérkezett a színre az étkezési keményítő is :)

 Én balga a nagy igyekezetben még a kötényt is elfelejtettem, de szerencsére segítő kezekre találtam :)))))
 Visszanézve a képeket annyira jó látni, hogy mindenki mennyire lelkes...

 És igen...itt kezdődött valahol az amire nem számítottam!
A lányok annyira jól érezték magukat és olyan jó hangulat kerekedett, hogy olyanok voltunk, mint akik ezer éve ismerik egymást.
Senki nem foglalkozott azzal, hogy milyen lesz a ruhája, vagy mit sikerül készítenie...csak a jókedvet ragadtuk meg..
 Itt azért már látható a káosz ami kialakult közben, de az is látható, hogy mennyire aktívak a tanoncok :)
 A dekorálásban is jeleskedtek.. Igyekeztem kicsit segíteni mindenkinek, de nagyon önállóak voltak, még azok is akik életük első tortáján dolgoztak.
 Azután természetesen előkerült a karamell is :)
A lányok akkora lelkesedéssel és örömmel vetették bele magukat a munkába, hogy öröm volt nézni.
Meglepődtek, hogy ez az anyag forró és éget..és az élmények mellett mindannyian jó pár vízhólyaggal is gazdagabbak lettek.
Aki igényt tartott rá annak én vállaltam a kezelést is és kiszúrtam a buborékjaikat tűvel.... rutinos vagyok már ebben, nem okozott gondot :)))
Előkerült a cukorfújás is a végén és abban is kipróbálhatták magukat a lányok...
 És a végeredmény !!!!
Ha nem is volt egyszerű, de mindenki elkészült a tortájával és a végeredmény szép színes kavalkád lett.
 Nagyon kedves meglepetés volt, amikor Évától megkaptam a Magyarország legkiválóbb karamellmestere Oszkár szobrát :)  Bár nem tudtam, hogy jelöltek a díjra, de nagyon frappáns és kedves emlék lesz nekem erről a napról :)
És a záró csoportkép, ahol mindenki a saját tortájával látható.
A végére akkora kupi lett a helyszínből, hogy nem hittem a szememnek amikor mindenki elment és kiürült a terem, de nem bánom , mert megérte.

Összegezve mindent: Hihetetlen jó volt ez a délután. Azt azért elmondhatom talán, hogy a sorsoláson sikerült szerintem az ország leghiperaktívabb tíz nőjét kisorsolnom :)))
Ezt természetesen pozitív értelemben mondom, mert fergetegesek voltak mind .....

A blogszülinapos tortát amit készítettem, nem szeretném minősíteni, mert nem lett egy szakmai csoda. Sokkal inkább azt szimbolizálta  ami történt..
Laza , kötetlen jó hangulatú délutánt amin semmi nem számított csak az, hogy mindenki a másikra hangolódjon.
Annyi élménnyel és emlékkel lettem gazdagabb és remélem ezzel nem vagyok egyedül, hogy ezt meg kell még ismételni jövőre is. Azt hiszem , hogy az idei jelenlévőknek adnom kell majd egy soron kívüli belépőt a következő alkalommal és társakat kell majd csak hozzájuk sorsolnom :)
Számtalan kép készült még , de ezek a jövőben még biztosan napvilágot látnak majd és ti is láthatjátok.
Nagyon jó volt azokkal az emberekkel találkozni, akik rendszeresen olvassák a bejegyzéseimet és hozzászólásaikkal elkényeztetnek.
Szerintem ez volt a világ legjobb szülinapi partija, legalábbis nekem biztosan.
Köszönöm azt a sok ajándékot és meglepetést mindenkinek amit kaptam és az élményt amit okoztatok nekem :)

Hihetetlen nap volt ....hihetetlen élményekkel...KÖSZÖNÖM !

14 megjegyzés:

 1. Tényleg óriási élmény lehetett! :) Imádom amikor sok tortafüggő van egy légtérben! Fergeteges hangulat tud kerekedni! :)

  VálaszTörlés
 2. A fotókat nézve nosztalgikus érzések kerítettek hatalmukba :)

  VálaszTörlés
 3. Kedves Józsi!
  Rendkívül jó házigazda voltál! Tökéletes volt minden!
  Jó visszanézni a képeket!
  Hogy hiperaktív volt a csapat, na persze: nem gondoltam volna, de a karamell olyan forró, hogy az ember még ugrál is kínjában...

  Tiszta szívemből támogatom az ötletet, hogy a következő szülinapi bulira "csak" bővítsd a csapatot!

  Még egyszer köszönök mindent, nagyon boldog vagyok ott lehettem Veletek, életre szóló élmény volt!

  Akkor: jövőre, Veletek, ugyanitt!!!! :)))

  VálaszTörlés
 4. Szia Józsi! Örömmel olvastam, hogy jövőre is akarsz szervezni szülinapi bulit. Akkor ezek szerint a sok csacsogó csaj nem vette el a kedvedet, és nem rémisztett el. :) Jövőre remélem leszek olyan szerencsés, hogy a kisorsoltak között legyek. További jó tortázást!!! Üdv, Bálintné Szekér Zita

  VálaszTörlés
 5. Hegedűsné Simon Klári2012. szeptember 23. 15:32

  Kedves Józsi!
  A tortáidat napról-napra megcsodálom, ez a szülinapi tortakészítő buli megszervezése sem volt semmi, a képek alapján tényleg fantasztikus lehetett a hangulat. Szeretném megdicsérni a blogod szövegeit is, igazán jó a fogalmazásod - újságíró fiam révén sok cikket olvasok - tehát nem csak a sütésben de az írásban is kiváló a teljesítményed. Köszönöm hogy megosztottad rajongóiddal is ezt az élményt, további hasonló bulikat kívánok és izgatottan várom a további képeket az alkotásaidról.
  Üdvözöl: Klári néni

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Klári néni :)

   Nagyon köszönöm a sorait igazán jóleső, ha ilyet olvas az ember :))))
   Várom szeretettel a jövőben is !

   Törlés
 6. Kedves Józsi!
  Mi köszönjük ezt a fantasztikus élményt Neked! Egyetértek Blankával, hogy nagyon jó visszanézni, visszaolvasni a tegnapi eseményeket, noha elevenen él még bennem. Frenetikusan jó csapatot sorsoltál össze....tényleg kivétel nélkül!
  Örök hála ezért a délutánért!
  Szilvi

  VálaszTörlés
 7. Köszönöm mindenkinek :)
  Tényleg hatalmas jó volt ez a buli !!!

  Jövőre ezt tényleg meg kell ismételni, de azért remélem a 10000. like buli közbeszól és egy kedves ígéretet be tudok vasalni az illetékeseken :)SZEGEDEN !!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, nem is kell azt bevasalni - mi már izgatottan készülődünk! Mert a zsigereimben érzem, hogy hamar meglesz az a 10.000! :-)
   Már lassan kezdhetjük az ötletelést is Eszteremmel!

   Törlés
 8. Irigyirigyirigy vagyok:)) De tök jó látni a képeket és az alkotásokat és örülni a Ti örömötöknek:))

  VálaszTörlés
 9. Mi is köszönünk mindent, hatalmas élmény volt, hatalmas vízhólyaggal :) Jövő héten én sütök neked, csak hagyd magad elcsábítani egy órára.

  Nagyon jók a képeid :) :) :)

  VálaszTörlés
 10. Nagyon jól éreztük magunkat mi is...:) Bár jövőre már külön, de nagyon szeretnénk ismét ott lenni. Minden szuper volt, a hangulat, a társaság, és azt hiszem egy életre szóló élménnyel lettünk gazdagabbak mind!

  VálaszTörlés
 11. Szeretném még egyszer megköszönni ezt a felejthetetlen délutánt, örök emlék marad! :-) Az Oscar díjnak pedig remélem méltó helyet találtál! :-D

  VálaszTörlés
 12. Gratulálok blogszülinapodhoz és ehhez a valóban fergeteges partihoz! Nagyon jó hangulat lehetett és csodásak a torták! Ott helyben megkóstoltátok vagy mindenki vitte haza?

  VálaszTörlés